torsdag 18 juni 2020

OMX30 - inför torsdag


4 kommentarer:

  1. Hej, Som många andra har påpekat det ser verkligen inte ut att bli någon Stora C. Om alla dessa dåliga nyheter och även en andra våg av cov19 inte kan fälla marknaden, hur ska den då gå ner med tanke på alla stimulanser? Det finns bara en dålig nyhet kvar som kan ha den effekten du är ute efter och det är om Trump inte blir omvald. Det blir nog din sista chans att få rätt.

    För någon år sedan hade du an analys att vi skulle slå ATH som då var ca 1720 och den höll du i 7 månader tills du ändrade dig och insåg att du hade fel. Jag hoppas att detta inte slutar på samma sätt. Om din analys slår genom då förtjänar du all respekt om inte så är det många som kommer att sluta följa dig inkl jag för att du har haft gått om tid och ändra dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du tar dina investeringsbeslut på Roasans genomgångar så har du förlitat på ett enda verktyg och vems fel är det?
      Genomgångarna syftar till mer eller mindre sannolika scenarion kring den större bilden.
      Att inte vara opportunistisk i trading kan vara dyrt om man låser sig vid ett bias som sen inte stämmer.
      Ansvaret för dina beslut ligger hos dig och har du valt att enbart förlita dig på någon annan så blir det svårt. Framförallt är det bekvämt eftersom du avsagt dig ditt eget ansvar.
      Fundera på det nästa gång du köper eller säljer en tillgång.

      Radera
    2. OMX 30 har väl gått upp 37 % sedan botten. Kanske inte fel att även ha ett bullalternativ då.

      Radera
  2. David,

    Det är ett spel om sannolikheter och de större vågorna tar tid att bekräfta eller eliminera.

    Det finns ALLA möjligheter att t.ex. långa en väntad stor b-våg även fast man i SIN räkning är inne på att det ska komma en djupare c-våg. Roa-san är tydlig med hur HAN ser på det och vilka vändningar mm. HAN letar efter vid för HONOM intressanta vägskäl. Flera vågräknare avstår att handla i korrektionsfaser pga. deras överlappande karaktär, hur DU gör är DIN sak.

    Hur DU väljer att agera på någon ANNANS vågräkning som ev. pekar på en större b-våg, sitta på cash eller contrarian, är ju DITT val och bör ju även bero på DIN operativa tidsupplösning.

    Jag kan förstå att det känns frustrerande att missa vissa rörelser som känns uppenbara i efterhand, men det hör till spelet och det finns alltid rörelser i olika marknader som man missar.

    Angående din syn på marknaden och nyhetsflödet så är det ju bara att du går lång på måndag om inget kan ta ner indexen. För egen del så tror jag att indexen riskerar att gå i stor range över sommaren och om det blir ett djupare c så kommer det inte vara pga. en idag känd nyhet eller dylikt utan något mer överaskande. Svarta svanar är jobbiga att spana efter så för egen del avstår jag dem.

    Mina tankar om riktningen hindrar inte att jag uppskattar Roa-sans analyser och en stor range är optimal för fina kortare swingar.

    Hoppas du tar detta konstruktivt och trevlig midsommar!


    Micke

    SvaraRadera