söndag 16 september 2012

OMX30 - inför veckan

Trots att BEAR scenariot för OMX30 inte är helt överspelat har oddsen raskt flyttat sig över till BULL scenariot, i och med FED's QE-unlimited. Då FED och övriga CB är en del av marknaden, sedan ett tag tillbaka, så ska såklart hänsyn tas till deras agerande i våg analysen, sen får man rent fundamentalt tycka vad man vill om det. Tidscyklerna kan dock "tryckas ihop" och nivåer med toppar över tidigare ATH kan nås mycket snabbare än tidigare indikerat, d.v.s. ett bubbel liknande rörelse mönster, när sedan FED tvingas, av vilket skälet än är, att avsluta pågående påverkan på marknaden, så blir såklart fallet mycket större, relativt om dessa program inte hade initierats från början.

Med detta anser jag att BULL scenariot för OMX30 svängt över till mer sannolik än BEAR, för att BEAR fortsatt ska vara i spel så behövs det en närmast kollaps genom viktiga stödnivåer inom de kommande dagarna. Tar med båda tolkningarna i denna helgens analys och lägger över huvudanalysen mot BULL.

OMX30 - BULL:
Jag fick näst intill spätta in en BULL räkning sedan 4:e Juni för att få den att inte bryta mot de få EW regler som finns, nedan analys utgår då från de olika trenderna, jag tar med den långsiktiga för de som inte följt bloggen från början.

10 - 30 års trenden:
Super cykel våg iii sätter jag till Mars 2000. Sedan dess har OMX genomfört en triangel formation med 5 vågor.
Våg 1 bottnade Oct 2002, efter 31 månaders nedgång,
Våg 2 toppade i Juli 2007 efter 57 månaders uppgång.
Våg 3 bottnade i Nov 2008, rätt på pricken halva våg 1 s tidscykel, 16 månader.
Våg 4 toppade Jan 2011, efter 26 månaders uppgång, inte riktigt hälften av våg 2, men okey.
Våg 5 så bottnade den 23: Sept 2011, efter 8 månaders nedgång, rätt på pricken halva våg 3.
Super Cykle våg iv kom så in den 23:e Sept 2011 och jag söker en våg v som avslut på denna super cykle.

Därmed kan man påstå att triangeln fullbordats den 23:e Sept 2011, utifrån ett tidsperspektiv. Dock avslutades triangeln en bra bit ovanför bottenkanalen, 833 jämfört med nivåer runt 680.
Men som Elliott skriver "5:e vågen i en triangel kan vara oberäknelig, den kan avslutas innan kanal linjen lik väl som den kan bryta igenom". Det viktiga är dock att triangeln är en fortsättnings rörelse i en större vågs avslut. Med andra ord efter den avslutande vågen i triangeln ska en thrust skapas med 5 vågor upp som ska ta ut starten av triangeln, för OMX fall blir det 1543, som nu ska tas ut via 5 vågor upp. Efter denna rörelse upp, ska så den historisk större nedgången initieras.
Med tanke på vad som sker fundamentalt kan denna rörelse komma mycket snabbar än vad jag tidigare räknat med (topp 2018 och 2026), jag sätter än så länge inte ut några tider, utan litar mer på våganalysen en tid framöver.

Primärtrenden: (Cycle waves blå, primär trend svart)
Sätter den 16:e Mars som våg 1 och den 4 Juni som våg 2, söker därmed en våg 3 topp, som ska avverkas efter 5 vågor i sekundärtrenden.

Sekundärtrenden: (röd)
Jag fick som sagt spätta in ett Bull räknings scenario sedan 4:e Juni, nedan analys är det enda som jag kan se,inte bryter några regler, dock är våg i väldigt kort och volymen stämmer inte för en våg iii, men det kan man alltid skylla på att "smart money" höll undan sina penningar tills FED kom med uttalandet. Volymerna efter det är helt ok för en våg 3.
Lite krystat, men inga regel brott. Med det som utgångspunkt:
Våg i och ii är avverkade söker våg iii, som ska utformas efter 5 vågor i tertiärtrenden.

Tertiärtrenden: (blå)
Har genomfört fyra vågor och jag söker våg 5 och avslut på denna cykel i tertiärtrenden.
Den kan ha kommit in i Fredags, men ser mer ut som en 3:a i 3:an av 5:an skapats, vilket visar sig under Måndagen.



OMX30 - BEAR scenario:

Bear scenariot utgår från att det fortsatt saknas ett ben ner för att fullfölja triangeln som startade 2000. Våganalysen sedan dess och i det korta perspektivet ger utrymme för det, det korrektiva rörelsemönstret sedan 4:e Juni talar mer för ett BEAR scenario.
Dock är tiden för björnarna på väg att gå ut i och med att en korrektiv rörelse sedan 4:e Juni nu är inne på sitt 3.e och sista ben "tripple three" . Vilket innebär att OMX30 måste bryta ner under 1000 nivån i nästa sekundärtrends rörelse ner om BEAR scenariot ska bekräftas, med andra ord en ganska kraftig "reversal" rörelse under nästa vecka.


 
 
US INDEX - BULL:

Svarar fint på BULL scenariot, har inte samma överlapp som OMX30 i det korta perspektivet. Kör vidare DOW och NAsdaq i BULL och behåller S&P500 i BEAR tills, BULL är definitivt bekräftad.




Lycka till,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar