söndag 3 november 2013

enskilda aktier 2013 11 03

http://www.youtube.com/v/XL7QRH0Yjig?version=3&autohide=1&autohide=1&feature=share&showinfo=1&autoplay=1&attribution_tag=2IpLxqc6R6zjOgudm-N8SA

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för alla dina analyser. Jag tittar på dem varje vecka. Mycket bra jobbat.

    Jag förstår dock inte din räkning i våg B på OMX. Om man tittar på din första "a (svart)"-våg bör den delas upp i 5 vågor i-ii-iii-iv-v, inte i 3 vågor a-b-c (röda på din graf). Samma med dina c-vågor, de bör delas upp i 5 subvågor, inte en följd av ab (röd), ab (blå), ab (grön).

    Jag är ingen specialist i EWT-räkning så jag har kanske missat vissa specialfall som man får göra?

    SvaraRadera
  2. Hej, en rekyl kan vara 3-3-5 (flat) eller 5-3-5 (zigzag) - min tolkning av den första svarta vågen upp från 833 till 1127,5 är att det är en 5-3-5 d.v.s. en zigzag, med 5 vågor upp till första röda "a" en tre:a till röd b och en 5:a till röd c = första svarta a.

    För rekyler kör jag precis som för impulser med delvågor eller om man så vill med indelning i olika trender, primär, sekundär och tertiär trend osv. När en våg sekvens delar in sig i undertrender så försöker jag följa den med olika färger, i.e. svart (primär) röd (sekundär) och blå (tertiär), minut trend (grön) osv. så att jag kan separera dom från varandra. Enligt min tillämpning av EW så tror jag inte mycket på den mer enkla 5-3-5 eller 3-3-5 våg utformningen, utan att vågor ibland delas in i delvågor och i andra fall inte alls delas in i delvågor. Det är enligt mig den svåraste delen av EW teorin, särskilt i en rekyl våg utformning.

    Från 1109 tolkar jag det som en delvågs indelning i ett a-c mönster, med överlappande vågor i ett 5-3-5, ny 5-3-5 och sedan ett 3-3-5 mönster, färger är bara till för att göra det lite enklare att särskilja dom från varandra, rätt eller fel.

    /Roasan

    SvaraRadera