tisdag 21 oktober 2014

OMX30 - inför onsdag

OMX30 har nu passerat fib 50 nivån och närmar sig fib 61,8 (1348) - Röd c =a ligger på 1360 och blå c=a ligger på dagens topp runt 1338 - så väl inne på de lägre nivåerna i zonen för en b-vågs topp, allt med tesen om en relativt rapp och rak rekyl upp. Blir den mer normalt komplex för en primärvåg rörelse, gäller S&P500 räkningen, men den närmar vi oss enbart ett första ben upp i rekylen.

Lycka till,

6 kommentarer:

  1. Bra analyser! Fråga: varför har du 100% på 1410 och inte toppen?

    SvaraRadera
  2. Hej Lars - 1410 från början på Juni räknar jag som den "tekniska toppen" för en B-våg i primärtrenden. Rörelsen därefter ned till 1321som ett sekundärtrends a och uppgången till en högre nivå 1424 den 19:e sept som en sekundär trends b-vågs topp. b-vågen kan passera tidigare topp. Det jag söker efter det är relationen mellan vågorna, alltså från den "tekniska toppen" från början på Juni.

    Den andra anledningen till denna våg räkning är DAX, som jag anser är ledande just nu för många andra index och DAX gjorde en lägre topp.

    Hoppas det ger en förklaring till räkningen.

    MVH,Roasan

    SvaraRadera
  3. Hej, är inne här varje dag och läser dina analyser. Är det möjligt att kontakta dig utanför bloggen, mail exempelvis?

    SvaraRadera
  4. Visst e-maila till roasan12@yahoo.com

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag har följt dina skarpa analyser sedan i somras. Du motiverar samtidigt dina analyser vilket har ett pedagogiskt egenvärde. Ofta arbetar du med alternativa scenarior och senaste uppgången har varit impulsiv. Kan det vara tänkbart att Prim IV redan är avklarad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej PO_F,
      Tack för din feedback - Jo i och med att DAX drog 17% ned, så finns det alternativet. Stöds inte riktigt av US index dock, men väl av OMX30's banker, se deras reaktion efter rapp. Som jag jobbar så triggas det in först efter ev, ny ATH i US, men tänker kika på det i helgen, om denna rekyl/uppgång fortsätter upp och visar fortsatt kraft. För OMX30 innebär alt. enligt min tolkning, ny uppgång mot 1460-1550 för B-vågen med en trippel A-C från 833. Så värt att vara öppen för. /roasan

      Radera