tisdag 12 januari 2016

OMX30 - inför onsdag

En tänkbar räkning i det korta för OMX30, med 1327 som botten för större IV, någon punkt över 2007 toppen. Räkningen är mer utifrån våg utformningen för DAX och S&P500, i det korta. Så följer S&P500 ikväll med en första 5 vågors rörelse upp från 1900 nivån, högre botten och ny topp efter det ger högre sannolikhet.

För att bekräfta bör OMX30 slå ut 1380, med fortsatta impulsiva rörelser i upptrenderna, för en ev. 1-2, 1-2 uppbyggnad.

Lycka till,


4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, Roasan är i toppen av mina 4 källor. Berätta gärna vad du har för källor. Själv använder jag bland annat Roasan-bullbear, Bubo aktieanalys och tradingportalen

      Radera
    2. Hej - trevligt - källor försöker jag undvika, påverkar för mycket - men vill man lära sig mer om EWT, så kan jag varmt rekommendera två olika typer av analytiker:
      i) Caldaro OEW - har helt klart fört EWT framåt med sina objektiva analyser. Verkar också lägga mycket efterforskning i sina analyser och delar villigt med sig av dom. Känner dock inte till hans kriterier för "O" med en del parametrar som komplement till EW. Personligen är jag mer inne på att EWT är subjektivt - men vill man lära sig och ha en ref. ska man helt klart kika in hans blogg. Verkar vara mer av en investerare (positions trading), med fokus på de längre trenderna.
      ii) Daneric - är en mästare på att räkna vågor, särskilt det som många tycker är svårt i början, att räkna sub- indelningar av de olika trenderna och få ihop det till en helhet. Dock är han enligt mig, allt för knuten till EWI som gör att han räknar bra, men åt fel håll ;-). Vill man dock se hur man kan lösa komplexa våganalyser i det korta perspektivet, så kan man lära sig mycket via hans analyser och kan var en god referens om man inte får ihop sin räkning i det korta. Men är skeptisk till de längre trendernas tolkningar, då de enligt mig inte är objektiva.

      Tipsa gärna om andra bra källor.

      /roasan

      Radera
    3. Skriver upp alla jag kommer på nu (utöver de du nämnde):
      För TA: ETP-direkt (på youtube), Säfström Trading (facebook), Börstjänarens veckobrev (tycker det är riktigt träffsäkert!), Chris Ciovaccio (på youtube).

      Grinig-nr1 på redeye/blog tycker jag också är bra, men det är fundamentalanalys.

      Vilka resurser använder du?

      Radera