onsdag 25 januari 2017

OMX30 - inför torsdag

OMX30 bryter upp över tidigare topp i det korta och impulserar nu fint upp från 1503, därmed räknar jag med att minut 2:an är inne, trots att OMX 30 inte gjorde en lägre botten jämfört med 1499.
Bryts också 1554 upp räknar jag det som en bekräftelse på den räkningen.

Den överlappande rörelsen från 1499 till 1527 är i så fall en inledande diagonal i micro trenden.

Lycka till,
5 kommentarer:

 1. Hej Roasan!

  Tycker att både OMX och DAX har för överlappande och "brusigt" mönster för att räkna impuls. Detta sedan lows i februari respektive Brexit. Kan fortfarande vara Bull såklart men då någon betydligt mer komplex räkning. Har suttit de senaste veckorna och försökt få till ett impulsalternativ som håller för reglerna, men med alternering mellan 2 och 4 och längdsekvenser och icke överlapp får jag inte till det.

  Däremot verkar USDSEK gjort en klockren rörelse uppåt från 2011 botten. 1 och 5 samt 2 och 4 nästan identiska. 5:e vågen har nu brutit ur sin kanal, så kan bli en rätt stor korrekt där. 10 respektive 7 års cyklarna i USDSEK pekar dessutom på att en längre cykel av starkare SEK är att vänta.

  Avslutningsvis, den här marknaden är sjukt svårt. En av få förvaltare jag har respekt för sa nyligen att de närmsta åren kommer frustrera tjurar såväl som björnar. Så min strategi är att minimera positionerna. Jag kallar strategin för "SmallSizeTrump" ;)

  Trevlig helg vad det lider

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Adams, man ska såklart trada det man ser i den trend man anser passa sin personlighet, alltid lite brus i de korta trenderna och vid start av en eventuell trend växling.
   Ibland kan det vara svårare att filtrera bort "bruset" men om man lyckas analysera fler index och gå ner en nivå till enskilda aktier i ett index eller ett sub index så kan det hjälpa, får man inte ihop det efter det, så ska man såklart gå ur eller minska sina positioner, allt enligt Risk/Reward analysen. Som sagt tålamod är en dygd - Lycka till/roasan

   Radera
 2. Hej Roasan
  Skulle vara kul att få en uppföljning på Ssab.
  Super kul att följa dig, otroligt att du orkar delge sju dagar i veckan:). Stor tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M.P. SSAB har enligt min tolkning i) startat en mer långsiktig trend upp (20 - 30 år) ii) gjort en P1-P2 och nu 4 vågor upp mot P3, där den 4:e verkar klar - om riktigt ska SSAB fortsätta mot 36-38 för en P3:a - ny rekyl och sen fullborda detta första ben över 40 - men mer om det i helgen/roasan

   Radera
 3. Vore intressant med en titt på Ryssland i helganalysen. Korrelerar ju starkt med oljan men vore intressant och se vilken fas index är i.

  SvaraRadera