lördag 4 februari 2017

OMX30 inför veckan

4 kommentarer:

 1. HM ligger både under årsmedelvärdet och MA 200 i Dag, således i beartrend. HM är viktig i OMX 30. Kan OMX 30 lyfta utan HM eller tror du att HM lyfter OMX 30 framöver??

  SvaraRadera
 2. Hej Henric - ja minst fem med hög vikt i OMX30 H&M, AZ, Assa, Ericsson och Telia ligger i tydliga BEAR trender, medan verkstad och Bankerna är i tydliga BULL trender.

  Då dessa fem har hög vikt i OMX30 index är jag inne på varför OMX30 "knackat" så i sin BULL trend, trots sanslösa uppgångar för de i BULL.

  När och inte om, de vänder, lär OMX30 överprestera DAX och US index i den fortsatta BULL trenden, men innan dess inga exceptionella uppgångar, utan fortsatt lite "knackigt".

  H&M är i intressant läge nu efter rapporten men en fullbordad våg formation till 233, de längre trenderna vill ha ned den ett steg till ner mot 220, med ytterligare en a-b-c rörelse ned, men frågan är nu om de medel långa trenderna klarar att motverka det (fundamenta via rapport sätter nya trender) och göra en trendväxling med en högre botten och ett brott upp av tidigare topp (280) i denna bear trend - då lär marknaden driva på H&M ordentligt. Ericsson lite annorlunda, ligger tydligt i BEAR och måste visa på en trendväxling, här vill de längre trenderna ha ner den ordentligt till 40.....men värt att bevaka om de medel långa trenderna vill annat även där, lite mer beorende på fundamenta via nya VD'n och nytt fokus etc...lite nyheter här kan växla trend, men hittills lite försiktigt från ny ledning, så till annat bevisat , fortsatt i BEAR/roasan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henric och Roasan!

   Intressanta tankar.

   En fråga Roasan. Hur långt ner vill du se framförallt Telia, men även AZ och Assa, innan det är dags för vändning för dem? enl de långa trenderna dvs. samt finns det även tecken här på att de medellånga trenderna är redo för vändning?

   Tack för givande filmer som vanligt, må gott!

   Med vänlig hälsning,
   Marcus

   Radera
  2. Hej Marcus - min vy och input.

   Telia - rör sig i ett a-b-c mönster, liknade det för råvaror/cykliska. Utifrån cykel trenden ska Telia ner till 20 och utifrån den större trenden ner mot 30.

   Med det sagt så bör rörelsen ner från april toppen 2015 ge en ordentligt rekyl upp när Telia närmare sig 30, är inne på att det behövs en sekundärtrends a-b med uppgångar till 45-50 innan 30 bryts ner, i så fall ska 34 nu hålla och ge en vändnings formation, bryts 34 så gäller 29-30 och uppgången därefter kan bli än högre.

   AZ har väldigt likt mönster som Telia, men rör sig i ett impulsrörelse 1-5, söker en C-2 där gäller 447 som en botten som bör brytas ner för en botten för en C-2:a, samma här ska den ner direkt nu för en >10 års fas i BULL efter det eller är det en a-b-c rekyl upp först för att först därefter falla ned ?

   Assa följer jag inte så noga men kan konstatera att sedan 4:e dec 2015 är den i BEAR och ska ner till 148 och helst lite under för en C-2:a redan vid 147 är tidigare trends 4:a som bör vara ett gott stöd för en längre vändning upp, så kommer 147-148 är det läge att kika in ev. vändnings formation. /roasan

   Radera