tisdag 5 december 2017

OMX30 - inför onsdag


3 kommentarer:

 1. Stort tack för alla dina analyser, det uppskattas! För en tid sedan analyserade du Fingerprints Cards. Fingerprint och många andra tech bolag så som Tobii och Starbreeze har gått dåligt en tid, och det känns inte sannolikt att de når upp till forna nivåer igen. Det vore intressant med en uppdaterad analys av dig på dessa bolag, särskild Fingerprint, om du har möjlighet.

  Mvh Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik - tackar - har bara kikat snabbt så ingen direkt analys men några punkter:
   * Generellt rör sig tech i 2 års cykler, senaste botten 2016 så torde bli en i 2018.
   * Index att följa är såklart NAsdaq, SOX och S OMXS-PI tech. - Jag är inne på att tech gjort/håller på att göra en större topp nu i Q4/Q1-2018 - SOX och NAsdaq sanslösa uppgångar där i vart fall SOX verkar ha gjort sitt, Nasdaq har en våg kvar innan topp ev.
   * De aktier du anger går åt motsatt håll - så inget bra tecken med förväntade 30-40% nedgångar för tech generellt, sen är ju frågan om de följer sig själva eller generella trender/index.
   * Ser ingen vändnings formation i någon av dom - på någon tids trend. Jag brukar då säga att allt kan gå till noll och tills en vändningsformation bör man räkna med det.

   Personligen hade jag avvaktat en botten för Nasdaq och SOX och då kikat in dessa ingen, under tiden lämnat dom helt, de som ev. finns kvar hade jag då kikat in mer noggrant för en analys.
   /roasan

   Radera