torsdag 4 januari 2018

OMX30 - inför fredag

OMX30 - gör ytterligare en tre vågors rörelse då 1593 bröts upp idag. Därmed är rörelsen från 1682 överlappande i både ner och upp, men med fallande bottnar och toppar. Jag kan räkna till 7 vågor ner till 1574 botten och OMX30 är i så fall i sin 8:e, därmed räknar jag med möjligheten till ytterligare en eller två a-b-c sekvenser ner innan vi får in en sekundärtrends a för OMX30, innan en lite större rekyl upp till sekundärtrends b.
Rekylerna upp i denna 7 vågs sekvens har varit mellan 31 till 37 punkter, dagens rörelse är hittills 33 punkter. Så länge rekylerna upp håller sig inom det intervallet räknar jag med fortsatta nedgångar i det korta. Skulle dock denna rekyl överstiga 37 punkter räknar jag in möjligheten att 1574 är en grund sekundärtrends a med vidare uppgångar i denna rekyl upp mot eller till och med över 1682 innan sekundärtrends c kan starta.

Lycka till,


2 kommentarer:

 1. Hej! Tack för analysen! Vi är nu nere vid 155-160 i HM. Finns det möjlighet om du kunde gå in och kolla vågräkningen i HM på de mindre vågorna? Mvh Henke

  SvaraRadera
 2. Hej Henric,
  Missade din fråga till dagens genomgång, men kort - H&M bötjar nu närma sig fib61,8 utifrån cykel trenden och man bör då kika in möjligheten till vändning - utifrån de korta har vi en sekvens nu ner till 161 från 220, som ser klar ut, alt. med en micro ner till för att komma ner till helt idealiska nivåer runt 150-155.
  Dock är det svårt utifrån de korta att se om den ska fortsätta att sub indela sig nedåt, så en vändningsformation är att föredra för att gå in något högre om man är inne på en långsiktig vändning upp. Från 278 (P-B) pekar c=a på 140, alltså ytterligare en sekvens ner efter denna. Så i området 140-155 börjar jag kika efter vändningsformation.
  Media är nu också väldigt negativa med "slut på en epok" citat och det är då de sista tappra ska sälja ut...för en vändning, vilket är positivt för en tänkt BULL start.
  Återstår att se i det korta hur stor denna "urblåsning" blir.
  /roasan

  SvaraRadera