torsdag 5 april 2018

OMX30 - inför torsdag

OMX30 ner till 1482 för ytterligare en lägre botten och en ny fullbordad 3 vågors sekvens.
Därmed kan primärvågs a vara inne likväl som vi ska få se ytterligare en sub indelning  i minut trenden ner. Stoch S nere under 20 på vecka och om möjligt en positiv divergens på dygn om OMX30 fortsätter upp härifrån.

Dow Jones och DAX har båda en fullbordad sekvens för ett primärvågs a, medan S&P500 och Nasdaq har en rörelse kvar för en idealisk botten, så inte helt klart än.

Fortsätter OMX30 över 1540 räknar jag med att primärvågs a är inne för en lite större rekyl upp, så länge 1540 håller finns dock utrymme för ytterligare en sväng ner under 1482.

Lycka till,






2 kommentarer:

  1. Först: jag älskar din youtube och kommentarer. Emellanåt blir jag förvirrad av din nomenklatur. Förslag: kan du upprätta en lista typ: http://d.stockcharts.com/school/data/media/chart_school/market_analysis/elliott_wave_theory/ew_basics/ewb-00-wdegrees.png så att man hänger med bättre?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Patrik,

      Gott är det nedan beskrivning du är ute efter ? finns under EWT i höger fältet. /roasan
      4 – EWT - ANALYS AV VÅGRÖRELSER
      Enligt Elliott kan en rörelse mätas enligt vågteorin från den minsta mätbara millisekunden till rörelser över flera hundra år. Dock av praktiska skäl definierade Elliott en cykel som en rörelse bestående av Fibonacci 144 vågor. Denna rörelse delas in i följande begrepp:
      Major, Intermediate och Minor
      Av praktiska skäl har jag översatt dessa till
      Primärtrenden, Sekundärtrenden och Tertiärtrenden
      Dessa trender är utifrån ett trading perspektiv de mest praktiska för position och swing trading. För Daytrading behöver man gå ned ytterligare en tre-sekvens till de underordnade trenderna Minut, Micro och Nano trenden.
      När man tradar i en trend behöver man kunna analysera de över och underordnade trenderna, allt i syfte att se om man med hög sannolikhet ligger fel eller fortsatt är rätt på det. De överordnade trenderna anger jag till Större våg, Cykel våg och Super cykel våg, vill man gå upp till > 100 års trenden finns Grand Super cykel trenden. Dessa använder jag mer för att se om kartan är rätt. Fokus på Primär, Sekundär och Tertiärtrenden.
      Primärtrenden rör sig i års cykler
      Sekundärtrenden rör sig i cykler om veckor till månader
      Tertiärtrenden rör sig i cykler om dagar.
      Men tillbaka till originalet och Elliotts definition av en Cykel som består av 144 vågor.

      Antal Vågor
      BULL Marknad
      BEAR Marknad
      Totalt
      Major
      5
      3
      8
      Intermediate
      21
      13
      34
      Minor
      89
      55
      144



      Märk väl att samtliga siffror är Fibonacci tal serie.
      Begreppen BULL marknad och BEAR marknad utgår från Primärtrenden (Major) med en sekvens över flera år som består av 5 vågor upp BULL och 3 vågor ned BEAR.
      Vågornas karaktär skiljer sig åt där de uppåt riktade vågorna i en BULL marknad är av typen Impuls rörelse. Vågorna i rekylerna är av typen korrektiv. Impulsrörelsen drar iväg utan att uppåt vågorna överlappar varandra. I den korrektiva rörelsen är ofta vågorna överlappande.
      Det kan inte nog tilläggas att beskrivningen är en ideal beskrivning. I verkligheten är det mer vanligt med förlängningar av vågor och mer komplexa rekyl mönster. Människor har en tendens att finna att tillämpa EWT i en Bull trend är relativt enkelt medan att göra det samma i en BEAR trend är betydligt svårare, i vart fall kan det kräva lite mer erfarenhet för att komma på ”den rätta tolkningen”. Det är också av vikt att lära känna det objekt man tradar, då vissa objekt enbart rör sig i en A-C rörelse både upp och ned.

      Radera