lördag 2 mars 2019

OMX30 inför veckan

6 kommentarer:

  1. Thx. Är alternativet med lägre C helt borta nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. kvar men rel. låg sannolikhet/roasan

      Radera
  2. Tack för analyserna.
    Gällande S&P500 är jag skeptisk till att en lång bulltrend, våg 3, skulle ha startat i början av året. Är det realistiskt med ytterligare en långsiktig uppgång direkt efter en 10-årig bulltrend med 350 % ökning, utan någon vidare korrigering emellan? Rent logiskt känns det fel, hur kan det finnas kräm kvar? Rent tekniskt är det också väldigt avvikande då botten av våg 2/4 är långt ifrån de normala värdena som ligger runt 1820-2100 (i nivå med föregående 4a samt den parallella linjen från 2-4).

    https://invst.ly/a6e10

    Jag är ingen expert som kan avgöra rimligheten i att vi nu har startat en lång bulltrend men det ser inte rätt ut av vad jag kan se. Tankar?

    Mvh
    Marcus

    SvaraRadera
    Svar
    1. tackar - fin bild :-) - som vanligt är det flera saker som talar för och mot en ny BULL trend. Vädigt kort:
      För: ny fundamental cykel med tillväxt med låg inflation = samma fas som efter 2WW Dow från 1000 till 10 000.
      Mot: med fem vågor upp finns uppenbara risken med en GSC-1 = nedgång till år 2002 nivån. Denna kör många EWI analytiker i US.

      Med tanke på den fundamental cykeln vi går in i är jag inne på fördelarna för BULL. Har mycket svårt att se att S&P500 gjort en Grand super cykel topp med nedgångar till 500 för S&P500

      Men som vanligt - låt oss vara objektiva och kika in vad nästa nedgångsfas ger oss i US index. Idealiskt för mig vore en ny lägre botten ner mot 1750-1800 för S&P500 för en C-2:a, men gör den en högre botten, så gäller det att hänga på och skippa känslorna ;-)
      /roasan

      Radera
  3. Tror inte att fundemneta är som i tiden efter 2 världskriget. Då var mer eller mindre Europa i ruiner. Nu är det snarare tvärtom... spännande läge...

    SvaraRadera
  4. Stort tack, bra analyser som vanligt!
    Mvh

    SvaraRadera