lördag 2 maj 2020

OMX30 inför veckan

5 kommentarer:

  1. Stort tack!

    Då du inte tar med en impulsrörelse upp för t.ex. de amerikanska börserna som ett alternativ, undrar jag hur du ser på saken. Å ena sidan har vi den tekniska bilden historiskt, som inte favoriserar V-formationer - mycket vanligare med en mer utdragen rörelse. Å andra sidan har vi en unik situation där FED direkt gått in med gigantiska stödpaket, det har vi aldrig sett tidigare. I och med dessa extraordinära stödåtgärder i ett så tidigt skede kanske en V-formation inte är omöjlig?

    Min poäng är lite att dessa ovanliga åtgärder och manipulationer från centralbankerna riskerar att rubba den tekniska analysen. Börsen är extremt övervärderad, ja, och i en kris som denna är ett fall på 50 % både naturligt och behövligt - men har FED satt stop för det?

    Vad är dina tankar kring detta? Samt vad är sannolikheten, enligt dig, för en V-formation?

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar - funderat på just det - kan det va så att US index gör en högre botten och Europa/Asien en lägre i nästa sväng ner?
      Alltså att c-vågen för Europa och Asien inte blir allt för djup under A-vågen. Medan US med FED som påeldare gör en något högre botten, alltså en v formation i US men inte för övriga.
      Vad tror du om det? /roasan

      Radera
    2. Det låter som ett möjligt scenario. För USA är det trots allt en tydlig 5-vågorsimpuls i kombination med FED som säger sig komma göra allt som står i dess makt för att stävja lågkonjunkturen.

      Radera
  2. Tackar Roasan.
    Ha en fortsatt trevlig helg.

    SvaraRadera
  3. Tack och bra jobbat Roasan! Det blir intressant att se hur det utspelar sig..

    SvaraRadera