söndag 18 december 2011

$ fortsätter upp och påverkar råvaror och index

Som jag påpekade förra veckan så påverkar en stigande dollar börser och råvaror negativt. Nu blev fallen i silver och guld, relativt stor när stöd linjer bröts, Nedgången ska fortsätta, men vi kan räkna med en reaktion vid respektive primärtrends bottenkanal, Guld 1500 och silver 24,50 $. Väl vid bottenkanalen så får vi avvakta vidare utveckling. Silver har nu MA50 under MA200 och så länge det är så får vi räkna med vidare nedgångar, men vi återkommer till finare analyser, beroende på $ utveckling.





Brent bröt ner från sin triangel formation och indikerar därmed en mer långsiktig nedgång till 90 SEK. Den försiktige avvaktar dock brott av 103 som en bekräftelse (bekräftelse på att signalen inte är falsk).


Åter till OMX30:

1) Primärtrenden fortsatt fallande, om möjligt ser vi utvecklingen av triangeln vi påpekade förra veckan. Samtliga trianglar ska ge fem (5) vågor och utbrott runt 67% av triangeln. Visar det sig att triangeln utvecklas fullt ut kan vi förvänta oss en fortsatt konsolidering fram till starten-mitten av Jan. (18 jan). Med ett 4:e ben runt 895-910, ny uppgång till området runt 930-940, för att därefter bryta ner mot 750 området.
Bryter vi dock genom 895-910, redan de kommande dagarna så går vi mot vårt mål på 750 redan under Jan. Det är bara att följa utvecklingen och räkna in vågorna. Återkommer runt den 22:e Dec för finare analys.
2) Sekundär trenden och tertiär trenden - sjunkande men har inte bekräftat att huvudalternativet med en negång till 750 i Jan.gäller  Då jag vill se 930-935 brytas ner innan vi får en tillräcklig hög sannolikhet för det.
Garden mot alternativ scenariot får därmed hållas uppe till 930 bryts.
Vid brott av 895 lär vi få se kraften i den 3:e våg i sekundärtrenden vi väntar på. Men som sagt om det är en triangel vi ser utvecklas så kan vi få vänta någon vecka.




Som vi sagt så är utvecklingen av $ viktig, för börsen och råvaror, vi fortsätter att hålla koll på USD/SEk paret.
Vi har nu fått in en 2:4 och kan förvänta oss en 2:5:a i området 7,00 - 7,20, därefter en rekyl för att få en 5:e våg upp mot 7,50-8,00 området. Väl där är det mycket intressant att se vad som sker. För vi förväntar oss inte att Fed kommer att sitta still och se på när ett, som vi förväntar oss, DEFLATIONS/DEPRESSIONS sceanrio utvecklas, sedelpressen lär köras igång i ett (sista ?) försök att hindra detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar