torsdag 22 december 2011

OMX 30 - Triangel fullbordad - dags för nedgång ?

Då kan vi läsa in den 22:e Dec vilket är 39 dagars cykelns som sedan 18:jan har producert 4 tydliga toppar med påföljande nedgång. Om den cykeln fortsätter att "ticka på" så har vi därmed en ny lägre topp vid 974 den 21:e dec (+/- en dag).

Kanske mer viktigt från ett TA perspektiv är att triangeln nu har utvecklats fullt ut och vi kan räkna in 5 "ben" sedan botten den 23:e Sept. vid 833. Våganalys mässigt gör jag därmed tolkningen av vi har gjort en triangel formation med vågorna A - E sedan botten den 23:e och att vi därmed som ett huvudscenario kan se fram mot ett utbrott ned. Om tolkningen är riktig kan vi därmed räkna in våg 2 i primärtrenden och vi ska då söka en våg 3 ned som kan/ska vara den med lite större rörelse och den som EW traders gärna vill vara rätt positionerad inför.

Tar vi med tidscyklerna så är det mest troliga nu en botten runt den 18:e Jan runt en nivå om 680-750, förutsatt att treden fortsätter som den gjort sedan 18:e Jan i år.

Alternativ scenariot med en uppgång som startade den 23:e Sept träder in om och när 980-1000 nivån bryts upp på dagsbasis.

Ligger trading mässigt all inn Bear så länge som huvudscenariot gäller.


2 kommentarer:

  1. Har tittat på din analys och håller med om det mesta. Dock ser jag ett litet prob med att A startade med en impuls (dvs 5 steg). En triangel bör ha 3-3-3-3-3. En Zigzag 5-3-5 vilket också passar in på A och B hittils. Det passar också in på att årslutet brukar vara positivt. Isåfall har vi gjort 1 och 2 i våg C.

    /Silverfalk

    SvaraRadera
  2. Kul att se dig kommentera Silverfalk :-) - helt rätt med att det inte är idealiskt med en initial 5:a till A, vilket håller öppet för alternativ scenariot som du skriver med en 5-3-5:a. Dock tar jag (kanske för mycket) hänsyn till tidsaspekten med en topp runt den 22:e (nu fick vi den 27:e) och en botten i slutet på Jan.
    Denna cykel får man ge lite respekt då den tickat på sedan 18 Jan i år.
    Summa summarum är det väl egentligen enkelt, ett 5-3-5 sceanrio där vi ska få se en topp över 1037, innan nästa fas ner, så måste 992 brytas upp, gör den det så byter jag fot såklart. Men tiden tickar på, vilket talar för björnarna så länge som 992 inte bryts upp. Det blir några spännande dagar nu runt årsskiftet då det ska avgöras :-).

    Gott Nytt År.

    SvaraRadera