onsdag 28 december 2011

OMX 30 - Intakt fallande primärtrend med ny lägre topp.

Vi fick till slut en reaktion på den stigande sekundärtrenden, i mötet med den fallande primärtrenden. Skriver in den 27:e Dec med en topp på 986, 2 dagar efter bull eye (22:e dec).

Så länge som denna topp håller utgår jag från huvudscenariot som det mest sannolika, vilket är att vi nu fått en våg 2 i primärtrenden, efter fullbordandet av triangel formationen A-E i sekundärtrenden.

Det positiva sentimentet innan Jul, drivet av bra macro data från US, börjar nu tveka när US index kommit upp på relativt höga nivåer. Intressant att se om fokus nu succesivt flyttas över mot det stora problemet med ett DEFLATIONS/DEPRESSIONS scenario med utvecklingen i Europa och nu också allt starkare signaler om deflation från Japan och små varningssignaler från Kina.

För OMX30, vill vi se att området 950-955 bryts för att också konstatera en trendväxling av sekundärtrenden till fallande och bekräfta huvudscenariot med en nedgång under Januari. Målet runt 680 - 750 kvarstår med tidpunkten 18 Jan som bull eye (plus/minus) någon dag.

Tradingmässigt kan en försiktig strategi vara en ingång i etapper vid brott av nivåerna 970, 950 och 900.

$ ligger fint i sin stigande trend och stödjer fortsatt ovan huvudscenario, vilket fortsatt påverkar Guld, Silver negativt. Dock har Brent skjutit upp underifrån mot den stigande bottenkanalen, var utbrottet ned falskt?, gäller att hålla lite koll de kommande dagarna, då brent kan stiga snabbt när (inte om) det smäller runt Iran.

Lycka till




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar