måndag 21 november 2016

OMX30 - inför tisdag

OMX30 bryter upp med ett möjligt 1-2, 1-2, 1-2 mönster, där då tertiärtrends 2:an är inne - dock så får inte mönstret brytas ned, då är tolkningen a-b-c istället med en lägre t2:a

Lycka till,


11 kommentarer:

 1. Hej Roasan.
  Vad ska hända för att du ska anse att mönstret brutits ned? Dvs att vi ska få en lägre t2.
  Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JR - den minsta(sista) 2:an jag kan se är på 1466, innan den 1454, skulle luta mig mer mot 1454./roasan

   Radera
 2. Jag har följt dig i 2 år nu och du har fel både kortsiktigt och långsiktigt 90% av tiden. Det är speciellt dina långsiktiga råd som du är ute och cyklar. Sedan april 2015 pratade du om ATH i 7 månader och att vi skulle bryta 1700 och sedan när börsen gick ner ordentligt under 7 månaders tid så äntligen i slutet av sommaren ändrade du dig och nu skulle vi ner och nå 1000 nivån och detta höll i ungefär 5 månaders tid och när du insåg att du hade fel igen har du ändrat dig till att vi ska nu gå ath igen och dumpade din 1000 nivå för några veckor sedan. Dina analys är verkligen så otroligt dåliga under de 2 åren jag följde dig. Det är patetisk att du ändrar dig hela tiden och har aldrig rätt långsiktigt. Vad är dina analys bra för om du inte kan pricka rätt någon gång ? Vad är meningen med dessa egentligen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poängen är inte att förutspå framtiden, poängen är att måla upp alternativ för framtiden, välja vilken man tror mest på och sen enligt EW-reglerna veta när man haft fel. Med hjälp av EW kan man ta position enligt en potentiell framtid och veta vilka nivåer som får och inte får brytas för att ens analys ska vara riktig. Om nivåerna bryts så var just den räkningen fel och man får positionera om sig.

   Sen är det ju väldigt varierande hur säker man är på olika analyser i varje läge, så det får ju avgöra hur stora positioner man vågar ta. Och hur nära viktiga nivåer man är kan ju också påverka vilka positioner man tar.

   Radera
  2. Ytterligare:
   EW är ju inte objektivt, varken som prognos eller som analys efteråt. Så därför får man ta andra personers analyser som läromedel för hur man själv bedömer. Någon kanske kan lära av hur Roasan analyserar kring en viss situation och sen göra en ännu bättre analys själv utifrån det. Man kan inte förvänta sig att besöka en blogg och få reda på framtiden.

   Radera
  3. Hej Pezh - när man som trader/investerare kommit över behovet att ha en karta som visar rätt eller fel så har man mognat och kommit en god bit på väg, för mig handlar EWT, som är subjektiv, om att veta när man har rätt (öka insatsen) respektive har fel (gå ur eller minska) - och på så sätt hantera sina känslor mer strukturerat, se nedan ett stycke ur min inledning av modellen som jag tillämpar, passar dock inte alla. /roasan


   3. Fördelar och nackdelar med Elliot Wave analys och trading.
   EWT har få tvingade regler och många mer eller mindre vaga rekommendationer. Det är därmed inte en precis analys metod utan klart subjektiv. Det krävs en hel del praktisk tillämpning för att komma in i våg räkningen men när man väl har gjort det har den klara fördelar.
   Den största fördelen jämfört med andra TA (Teknisk Analys) metoder är att med EWT så kan studenten av EWT faktisk beräkna absoluta toppar och bottnar samt om man kan särskilja de olika trenderna från varandra med precision beräkna nivåerna för dessa.
   Den subjektiva delen får det svårt för många att tillämpa den då det är direkt omöjligt i många fall att säga om en tolkning är felaktig. Det finns helt enkelt många alternativa tolkningar som kan vara möjlig, därmed förkastar många teorin som otydlig och allt för subjektiv.

   Min erfarenhet är dock att genom att just ställa olika tolkningar mot varandra, så kan man, om man lyckas vara objektiv, väldigt enkelt beräkna sannolikheten för olika scenarion. För mig handlar inte trading så mycket om att ha rätt eller fel utan snarare om att tidigt inse om en trade är felaktig eller rätt. Är den fel gäller det såklart att avsluta den, men kanske inte direkt utan på en mer optimal nivå i enlighet med det alternativa scenariot. Är den rätt, bekräftelse har uppnått, då ska man kanske inte bara ligga kvar utan öka sin insats i förhållande till risk/rewarden. Med andra ord – DEN SUBJEKTIVA DELEN AV EWT ÄR DESS STYRKA om den tillämpas på ett rationellt och utifrån sannolikhetsläran utan behov från analytikerna att ha rätt. För detta krävs det dock en hel del självinsikt och mognad för ETW studenten.

   Radera
 3. Detta kan. Li intressant. Jag har iaf tjänat pengar på att följa analyserna.

  SvaraRadera
 4. Pehz D....söker du svar om framtiden??. Roasan ger alltid 2 alternativ sen får marknaden visa vägen, men man är förberedd!!...

  SvaraRadera
 5. Jag ville aldrig ha svar om framtiden dock ville jag se att åtminstone en av hans långsiktiga prognoser skulle slå in under en 2 års period, det har inte gjorts dessutom är han väldigt sen att byta riktning det tog honom hela 6 månader att dumpa hans ATH och nu har det tagit 5 månader att dumpa hans 1000 nivå, det vore lustig om vi faktiskt når 1000 nivån nu efter detta bull marknad. Jag tror personligen mer på bear marknad after utdelningar i februari/mars då ska vi ner ordentligt, knappast att vi slår ath som han nu påstår i hans analyser, det kommer att ta till slutet av sommaren 2017 innan han ändrar riktning igen till bear :-). Lycka till ni som följer han.

  SvaraRadera