lördag 26 november 2016

OMX30 inför veckan

5 kommentarer:

 1. Tack som alltid för bra analyser!

  SvaraRadera
 2. Hej Roasan!

  Tack för intressanta genomgångar som vanligt.
  Har en en undran som jag vill dryfta med dig gällande Indien. Detta gäller inte Elliot direkt utan mer fundamentalt.
  Det som jag funderar på är den starka dollarn vi ser, som förmodligen kommer bli än starkare. Detta skall ju vara negativt för tillväxtländerna. Dit jag antar Indien tillhör!? Kan detta i sin tur tala för att deras börs ska än längre ner än den senaste större botten vi såg? Eller utesluter TA att den senaste toppen inte kan vara ett större B?

  Vidare undrar jag ifall dollarn kommer att vända ner först när "hela" bear-fasen för råvaror är över?

  Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus - enligt mig kan inget uteslutas, finns ingen 100% modell/metod - försöker jobba med 60,70 och 80% sannolikhet. Klarar man det ska man vara nöjd.
   Klart det kan vara en B-våg, nackdelen med EWT är att den är relativt öppen för olika tolkningar, se om du kan få in 7 vågor istället för 5, om det går så är möjligheten till B-våg (a-b-1-2-3-4-5-). Personligen med den vågutformningen anser jag 70% sannolikhet att det är en 1:a - hade den vågen brutit tidigare topp (som US Index) hade jag satt 80% - är det en b-våg ska den ned till 16000.

   Försöker undvika att korrelera mellan olika objekt allt för mycket de rör sig i olika cykler, ibland sammanfaller de ibland inte alls. Visst påverkar valutor räntor etc. råvarupriser varandra, men personligen anser jag att det blir allt för komplext om man försöker hitta allt för detaljerat hur de korrelerar. Hantera varje enskild objekt för sig så blir det enklare.

   I början av en ny BULL trend är det såklart skakigt, en massa saker som talar emot, därför kör jag med EWT i syfte att motstå allt för stor negativ påverkan från medias informationsflöde, dom ofta styrs av de som agerar tvärtom. vad de signalerar. /roasan

   Radera