torsdag 15 december 2016

OMX30 - inför fredag

OMX30 ner till 1532 idag, för att sedan vända upp - en rekyl på 20 punkter från 1552 - räknar med att det är minut 3 och 4 som är avverkade och att minut 5 i tertiärtrends 3:an nu är påbörjad.

Lycka till,


9 kommentarer:

 1. Det måste ju bli kraftiga gröna och blå 5:or om vi ska nå den röda 3:an vid den nivån (5:or dom senaste åren har varit svaga överlag)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ralex för heads up

   Radera
  2. Jo - ska bli intressant att denna BULL marknads relation mellan vågorna (5:orna) - I US är minut 3 inte klar som det verkar, så....../roasan

   Radera
 2. Tack Roasan
  Den här gången tappade du mig inte - börjar förstå melodin men kommer säkert behöva fler insatser då man är lite tondöv😂.
  Ska bli spännande att följa vansinnesfärden - alla verkar just nu göra allt de kan för att bygga upp the perfect storm. Men är det dit pilen ska peka så är det väl bara att skeptiskt hänga med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skeptisk ? hiva känslor och vad man "tror" på sophögen, häng med i trenden och vänd kappan efter vinden om den vänder :-) EWT hjälper till med det om det är svårt /roasan

   Radera
  2. Känner samma sak, skeptisk till värderingarna. Nu skall man inte tänka fundamenta, men räntan är på g upp. Då måste företagens vinster upp för att höja avkastningen (allt annat lika). Vad är det som kommer att höja vinsterna? Ser inget?

   Här ett exempel på sektor som har rätt aggro nergång... Om jag nu fått vågorna rätt (blå en nivå lägre än röd)

   http://invst.ly/2yg4u

   Radera
  3. (sekort var fel ord att använda, men ser liknande ut i sektorn).

   Radera
  4. Glenn - gott - fundamental skepticism är ett gott tecken för vidare uppgångar - en BULL marknad startar med tveksam fundamenta, vad som vänder fundamenta är inte så intressant annat än att en fundamental tillväxt fas nu startat med stigande räntor. Hade fundamenta varit positiv hade jag varit mer BEARish alt lite mer försiktig. Jämför med toppen 2011, när ALLA experter skrek att bärsen var stekhet nu kör vi vidare upp :-) - så är det vid en topp, ser inget sånt nu, tvärtom/roasan

   Radera
  5. Får fortfarande inte ihop värdeökning på aktier när alternativkostnaden ökar (utebliven ränta). Men missförstå mig rätt, jag är fullinvesterad för uppgång. Så nu vänder det väl ;)

   Radera