lördag 21 oktober 2017

OMX30 inför veckan

8 kommentarer:

 1. Tack för dina tankar och funderingar Roasan. Härligt att sitta och lyssna på med morgonkaffet såhär en lördag. Tänkte förresten på det. Du sa att Nikkei var på all time high, men Nikkei var väl på bra mkt högre nivåer i slutet på 80-talet? Eller jag som kanske missförstod dig där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown - trevligt, du har helt rätt med Nikkei den toppade nära på dubbla nivåer under 80-talet :-) - då har vi ett mål till 2024 ;-) /roasan

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Tackar ROASAN, men var inte du väldigt bearish NIKKEI för några månader / ett år sedan. -72%ish om jag inte minns helt fel!? Vad har förändrats, eller står vi inför en djupare korrektion framöver.

   Aktieindexens uppgång är ju lömsk en hel del kan förklaras med att våra valutors köpkraft decimeras. Dollarn har haft det tufft iår och kommer sannolikt att få det ännu tuffare framöver.

   Radera
  4. Jovisst, ville ha ner den mer ordentligt innan vändning upp, precis som jag ville ha ner OMX30 till mer idealisk nivå för en större 2;a (ner mot 1000 nivån) - men när flera världsindex gjorde vändningsformationer utifrån sekundärtrenden, så får man inte sitta och sura :-) och vänta på en ideal nivå som aldrig kommer, utan snabbt som tusen hoppa på det en trend växling säger oss.

   Dock finns det för Nikkei precis som för OMX30 och för DAX två alternativ utifrån den långa trenden (1-2 år) som jag pekat på några gånger - med:
   1) Huvudalternativet - med en större 1-2 som jag visar för DAX, Nikkei och OMX30.....ska ge 20% nedgång när P1 är klar.
   2) Alternativt - en större 3-4:a för lite större nedgång när denna topp är satt, för Nikkei kan den bli bra djup för detta alternativ, då senast botten är 7000 nivån och rent tekniskt kan den söka sig ner mot den nivån innan uppgången mot 2024 ska ge den nya ATH.

   Båda alt. ovan pekar dock på nya ATH mitten på 2020 talet, frågan är "bara" hur den ska ta sig dit.

   /roasan

   Radera
 2. Tackar o Bockar, håller med Unknown att det är supertrevlig att
  få en liten summering av veckan som gått och en del tankar och
  idéer om vad som komma skall. Använder inte EWT, vågor eller
  fib i min trading men det är alltid intressant att ta del av andras synpunkter samt att ibland sammanfaller dessa metoder med ett starkt stöd/motstånd samtidigt som det är översålt/överköpt och då känner man sig om möjligt ännu mer övertygad i sitt agerande. Trevlig trading vecka Nr: 43!
  Mvh / Curre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, EWT tycker jag fungerar bra i swing & position trading, i day trading blir det oändligt mycket svårare, men många alternativ - ju enklare modell desto bättre :-) bara den funkar./roasan

   Radera
 3. Stort tack Roasan. Sant nöje.
  //Johan

  SvaraRadera