lördag 5 maj 2018

OMX30 inför veckan

11 kommentarer:

 1. Tack för trevlig sammanfattning som vanligt! Senaste månaderna har varit rena drömmen väl medveten om att man kommer att sitta med skägget i brevlådan den dagen det börjar en ny långsiktig trend men när och var den inträffar vet ingen. Det är bara att arbeta med en generös SL i en volatil värld så känns det som både lång och kort blivit vinnare senaste tiden.

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra uppdatering! Sjukt spännande nästa vecka.
  En sak jag är nyfiken på är hur du kan avgöra graden på de olika vågorna? Är det enbart vilka nivåer på nersidan de når?
  Exempel: Varför skulle förra fallet inte kunna vara hela C-vågen ner och senaste uppgången början på en ny längre Bull-fas? Inte tillräckligt djupt för primär C-våg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej - fler olika sätt utan att säga att det är hela svaret men som jag försöker jobba är:
   1) Mål för överordnad trend i detta fall 1300-1350
   2) kika in tidigare storlekar (nivåer eller %) på vågor ur samma trend, i.e. primär sekundär etc.
   3) Elliott's syn på alternering om en våg är zigzag 5-3-5 är ofta nästa en flat 3-3-5 eller triangel etc

   Elliott konstaterade också att respektive överordnad trend har sin karaktär, i.e. djupa tvåor respektive grunda 4:or eller tvärtom. De följs ofta i respektive sub trend.

   I detta fall kikar jag in A-vågen från 1720 till 1241 för att försöka tyda dess karaktär och storlekar i respektive trend. När jag gör det så är min tolkning mer och mer att vi inte har fått in primär a än, dessutom stödjer DAX tolkningen det. Våg utformningen från 1682 till 1482 har dock sub indelat sig fint i respektive trend minut, tertiär, sekundär och som det först såg ut primär a. Fortsatt möjligt men är mer osäker på att så är fallet. Så motsägande.
   I dessa lägen sätter jag ut ? (vi behöver mer info. från marknaden för att öka sannolikheten) och några kriterier a) går OMX30 nu fortsatt upp i denna b-vågs rekyl ja då är det primär b vågen vi ser b) går OMX30 dock ner så är det mer troligt ett sekundärtrends a vid 1482 och räkningen behöver uppdateras ett snäpp.

   Genom att sätta dessa kriterier och INTE tro så mycket av vad som ska ske definitivt, så anser jag att man kommit en bit på väg i sin trading, genom att följa marknaden och öka på om man var rätt på det från början, men ändra sig fort som tusan om man var fel på det så att ett fel inte blir ett dubbel fel ;-)

   /roasan

   Radera
  2. Tack för utförligt svar! Jag ska kika igenom ett par gånger till och jämföra med grafer.

   Radera
 3. Hej Roasan! Och tack för en, som vanligt, mycket intressant veckogenomgång!

  Undrar ifall du skulle ha lust att skriva någon rad/rader om din nuvarande syn på Brent? Vill minnas att hade en målnivå här kring 75 eller var det 85? Inväntar du således en vändningsformation nu eller avvaktar du högre nivåer i det korta (dvs 85)?

  Tack på förhand och trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus - följer inte Brent nu när HK tog bort den. Men 85 var mitt mål för en lite större topp innan ny nedgångsfas. /roasan

   Radera
 4. Hej Roasan,

  Även jag saknar råvaror graferna, du får väldigt gärna kika på dessa och gärna enskilda aktier.

  SvaraRadera
 5. Hej Vad jag inte kan köpa riktigt är att USA börser skulle gjort
  en C1 - C2 2015-2016 Nedgången då var ganska måttliga 15-16 %
  Det ser mer ut som en Primär 3-4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt möjligt med en P1-P2 2010 och P3-P4 2015 - i så fall ska denna fas ner bli mer kraftig för US index, 40-50 % mot runt 25%. /roasan

   Radera