tisdag 14 maj 2019

S&P500 - inför onsdag


5 kommentarer:

  1. Hej, Roasan!

    Kul att du fortsätter lägga ut dina tankar om kommande utveckling trots att visa som kommenterar här inte ännu kommit till den punkten i sin trading att de förstår vad trading handlar om.

    Det handlar inte om att ha rätt eller fel utan att försöka att hitta var edgen för tillfället finns. Sedan får man ha gjort sin hemläxa och jobba med tradingens 3 ben (strategi, money managment och den psykologiska aspekten. Alla strategier kommer att fungerar bra i vissa perioder och dåligt i andra men man måste ta positioner som inte urholkar en depå för att kunna få ut avkastningen över tid. Men för att kunna gör det måste man jobba med den psykologiska delen för det är enligt min uppfattning den som avgör om du lyckas i slutändan eller inte. Man måste göra likadant över tid oavsett hur det känns för känslan (girighet eller rädsla) kommer allt som ofta leda en till fel beslut.

    Nog om det. Tänkte bolla mina tankar med dig gällande kommande kursutveckling för S&P500 och vad du säger om följande. Bifogar 3st bilder för att göra det enklare.

    Bild 1: https://screenshot.net/se/x1xp5s5
    Sedan 2016 så har S&P500 i veckoupplösning noterar bottnar med ett intervall på ca 38 veckor och sedan den senaste bottnen i december så har vi bildat en topp eller är på väg att bilda en topp och följs intervallet så borde nästa botten bildas slutet augusti eller september.

    Bild 2: https://screenshot.net/se/x7ve1ck
    S&P500 har haft en trendkanal sedan 2016 där kursen brutit igenom på undersidan och nu återtestat trendkanalen underifrån och fallit ned.

    Bild 3: https://screenshot.net/se/x92g0to
    Kan vara lite tidigt ute här och absolut inget skolboksexempel på en HS formation men det börjar se ut som det.

    Går man tillbaka till 80-talet och kollar på säsongsmönstret på den starka delen av året nov-april och den svaga delen av året maj-okt så har S&P500 avkastat i snitt 7,5% mellan nov-april, och 2,9% mellan maj till oktober.

    Skulle man köra samma statistik på OMXS30 sedan 80-talet så är den än mer skrämmande nov-april har i snitt gett 11,8% medan maj-okt gett 0,0%.

    Säger absolut inte att S&P500 måste gå ned precis just nu för den kan givetvis fortsätta upp och historiska mönster stämmer inte alltid. Men jag ser flera varningssignaler för S&P500 just nu och det ska bli intressant att se vad som händer de närmaste månaderna.

    Mvh Erik


    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gjort 360% sedan januari

      Radera
    2. Hej Erik,
      Tack för ditt inlägg - alltid trevligt med inlägg med genomtänkta analyser och uppställningar :-)
      Din bild 1 med tidsmönster för bottnar är intressant, ska den upprepas pekar den mer på Dow Jones våg tolkningen med en lägre botten jmf. med dec botten.
      Din bild 2 trendkanalen utgår från en klar vågformation och vanligt med återtest av botten kanalen innan en ny fas ner.
      Din bild 3 - sure men kör inte så mycket på dessa formationer, får vi en nedgång till fib61,8 så öppnar sig möjligheten med en OHS där dec botten är huvud ;-)

      Sammanfattar jag - så har jag huvudalt. med S&P500 räkningen med botten Juni, möjligen in i Juli - alt. Dow Räkningen med en lägre botten än dec botten och då mer med din bild1 tidsmässigt. Let's see/Lycka till/roasan

      Radera
  2. Hej Erik,

    Din andra bild är nog ett dåligt och väldigt krystat försök till en HS-formation.

    Däremot är de två senaste topparna ett exempel på en dubbeltopp vilket ofta ger toppnivåer och nergångar i kursen innan den kan hämta kraft att tränga igenom denna motståndsnivån.

    SvaraRadera