lördag 1 juni 2019

OMX30 inför veckan

6 kommentarer:

  1. Hej Roasan!
    Är det rimligt att omx verkstad står pall och bara har en kort nedgång kvar utifall din tolkning av dow jones infrias? Tacksam för svar!

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, Nej då står även verkstad för ytterligare en 25% nedgång - ner mot fib38,2./roasan

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Tack för en intressant och givande helganalys.

    Har tittat tillbaka på det tyska DAX Indexet och tyvärr finns det ju ingen bra sida att rita in sin TA analys om man vill se på kursutvecklingen sedan DAX startade men i HK finns ju kursdata tillbaka till 1975 i alla fall.
    Undrar hur du ser på följande antagande, bifogar 4st bilder som underlag, notera att alla bilder är i logaritmisk inställning.

    Bild 1: https://screenshot.net/se/dww6qb2
    Antagande om att DAX bildade en topp i cykelvåg V år 2000 och sedan dess har befunnit sig i en rekyl som nu ska avslutat i den kraftigare c vågen.

    Bild 2: https://screenshot.net/se/1115gad
    Jag noterar att våg ((A)) är identisk med våg ((C)) vilket ofta är fallet. Då rekylen tagit formen av en zigzag så har den ju precis samma våguppbyggnad som en impuls (5, 3, 5) och då den sker i det större tidsperspektivet så är den lätt att tolka som en impuls upp då den sker över en lång tid. Men om det stämmer så ska den nu vända ner i den lite aggressivare våg c.

    Bild 3: https://screenshot.net/se/rmm41ur
    RSI visar ofta på positiva och negativa divergenser vid större toppar och bottnar. Jag noterar att vi har en negativ divergens i spel men ännu ingen positiv divergens mellan RSI och prisgraf som skulle peka på att en större botten är inne.

    Bild 4: https://screenshot.net/se/20017ig
    Min gissning om vågräkning från toppen som bildades i januari 2018.
    5st vågor ned till en våg (1), sedan en rekyl upp i en våg (2) och den vanligaste vändningsnivån är ju fibb 61,8% vilket kursen för några veckor sedan testade av och föll tillbaka från samtidigt som den stigande trendkanalen har brutits på nedsidan.

    Ovan är ju enbart ett antagande och inget annat men det ska bli intressant att se vad som händer de närmaste månaderna för om ovan scenario skulle spelas ut så ska DAX indexet ner rätt rejält. Men jag hoppas givetvis att jag har fel och att vi istället får se starten på en ny bullmarket för det hade varit enklare att handla. Men om inget väldigt positivt händer snart så ser det ut att finnas stora varningssignaler i diagrammet.

    Ha det gött!

    Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erik - tack för ditt inspel, allt är så klart möjligt men för mig är denna räkning inte sannolik.
      - för mig eliminerades detta alternativ helt när DAX körde sin 5:e våg år 2016-2018, då en ev. B-våg blev längre än a*fib1,6182.
      - Bild 4 - ser för mig klart överlappande ut.
      - Till och med EWI (den mest BEARish Elliott analytikern i US) övergav denna räkning (som de tjatat om sedan 1987) när DOW år 2016 passerade år2015 toppen.
      - Om inte alla fundamentala cykler slagits sönder, som tickat in fint sedan 1700-talet, så har vi passerat en deflations cykel (2000-2016) - nästa cykel "Tillväxt med låg inflation" som vi nu befinner oss i (2016-2032) är den fas som ger absolut störst uppgång på börserna./roasan

      Radera