tisdag 6 augusti 2019

OMX30 inför nästa vecka

12 kommentarer:

  1. Kungen av vågor!!....härligt och höra dig.

    SvaraRadera
  2. Härligt att du är tillbaka igen! Dina videos är alltid lika uppskattade!

    SvaraRadera
  3. Tack, Jag har en liten fråga ang. vändningsformation.

    Om Rekylen upp gör en högre botten och bryter sin topp. Rekylen går både att räkna impulsiv och i abc.

    Om sekvensen innan(C-våg)som du beskrev där 4an kan gömma sig i tänkt våg 3 så vet vi inte även med en "vändningsformation" att denna våg är starten på en ny uppgångsfas utan kan lika gärna vara en korrektion till våg 4.

    Hur skall man agera.
    Tack på förhand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Patrik, det jag gör är 1) du går inte in utan vändningsformation, på så sätt undviker du fallande knivar eller tesen "nu har den fallit så mycket så nu borde den vända....
      2) vid vändning och impulsivt rörelse som kan vara 1-2, 1-2 alt. a.b.c så växlar man in enligt sin risknivå, ex. 10% - 25%, sätter S/L vid 2:an enligt sin tradings tidsintervall, man går ur om 2:an i sitt intervall bryts ner och ökar med % enligt sin risknivå om impulsen bekräftas.....vid start våg 3 ökar upp till 100% och ner igen våg 4 etc.
      Testa dig fram med en modell som passar dina pers. egenskaper och risknivå.
      Via denna metod får man ofta R/R 1:3 till 1:5.
      Viktigt att inte TRO på om man har rätt eller fel i analysen, bryter den gå ur, bekräftas den öka, men först då.
      /roasan
      /roasan

      Radera
  4. Hej och tack för dina analyser. Jag tycker att DAX kan ha gjort en stor B-våg från december till Juli och är nu på väg nedåt. Hur stor är den chansen?

    SvaraRadera
  5. Hej och tack för dina analyser. Jag tycker det ser ut som att DAX har gjort en stor B-våg från dec till juli och nu kan vända neråt.
    Hur ser du på det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rolle, i och med att DAX har gjort 7 vågor upp dec - juli och att juli toppen var lägre än jan-2018, så lever definitivt det alternativet - med neg div för OMX30 på månads basis, så är till och med sannolikheten aningen för hög i min smak ;-) låt oss säga att vi är i ett 50/50 läge på medel lång sikt mellan att C-4 är inne i Dec och alt med en något lägre C-4:a. Stoch S är nu nere under 20 på vecka för DAX, så avgörande torde komma rel. snart. /roasan

      Radera
  6. Mycket uppskattat som vanligt. Ett stort tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Handelsbanken A har nu gått under sin tidigare botten, 90,25 kr. I höstas hade du detta som en trigger för att få ner OMX index till 1000 nivån.

    Är denna trigger inte något du lägger vikt vid längre?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej - nej inte för OMX30 - justerade Bankerna med en C1:a tidigt 2015 - om det är riktigt kan SHB falla ner ytterligare mot 86 och 73, bara att avvakat en vänding på lång sikt för bankerna och på medel lång sikt för verkstad. /roasan

      Radera