onsdag 1 april 2020

OMX30 - inför torsdag

OMX30 har sedan botten på 1261 kommit upp till 1487 som högst i det jag fortsatt räknar är en rekyl upp (större B) för ytterligare en våg ner (C-vågen) under tidigare botten på 1261.

När B-vågs toppen har bekräftats, med högre sannolikhet, är det dags att kika in olika scenarion för en C-vågs botten och enligt min tolkning, slutet på denna BEAR trend.

B-vågs toppen kan nu mycket väl vara inne på 1487 och C-vågen ner påbörjats. Dock kan B-vågorna dra ut på det i en mer komplex våg utformning och fortsätta att dra sig uppåt innan C-vågen påbörjas.

Jag sätter per idag ut en möjlig B-vågs topp på 1487 men med ett ? - vill se att tidigare sekundärtrends b på 1395 bryts ner för att öka sannolikheten och bryta mönstret sedan 1261 med högre bottnar och toppar i ett överlappande mönster. Sker det det utan nya toppar över 1487 tar jag bort ? och vi ska börja kika in möjliga nivåer för C botten.

Lycka till,


5 kommentarer:

  1. Tack för en rolig blogg.
    Tror du att botten kan komma in så tidigt som april/maj då genomsnittliga björnmarknader vid större kriser varat ca 15-30 månader? Denna nedstängning av hela ekonomier riskerar ju massarbetslöshet och många verksamheter i konkurs med kraftigt fallande bnp och minskade bolagsvinster. Ser du ett mer utdraget scenario framför dig á la 2008/2002 ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej - fler alternativ såklart, men det jag kikar lite mer på nu är en botten i slutet april. I EWT är inte tiden så viktig, det är nivån och kommer vi ner till ideala nivåer för en 2:a så bör vi kika in en vändning där.
      En botten brukar komma in tidigare än peak av neg. fundamenta, spanska sjukan gav botten ca: 6 månader innan pandamin peakade.
      /roasan

      Radera
  2. Ser ut som du får rätt i dina våganalyser, imponerande!

    SvaraRadera
  3. Riktigt intressant följa din blogg!

    SvaraRadera
  4. Slowstoch i månad har börjat falla faktiskt, trots det uppställ vi nu haft. En ganska bra bit kvar men värt att notera att den "äntligen" är på väg ner...

    SvaraRadera