lördag 4 april 2020

OMX30 inför veckan

4 kommentarer:

  1. Tack!
    Vet att detta är ingen trading blogg men vore intressant att bolla lite idéer ang. att ta position.

    Hur väljer du att trejda denna våg ner i omxs30, inskalning eller vändningsformation.

    Det finns såklart både för och nackdelar i dessa typer av strategier, men i just denna typ av kraftiga rörelser både upp och ner är det lätt att en vändningsformation kommer in för sent (kolla tidigare vändningar), man ger därmed bort mycket av uppgången för att vara mer säker på att vi startat en ny rörelse upp.

    En idé jag har: Scenario 1;
    -man skalar in sig 75% vid 1000 nivån
    -25% får gå in på vändningsformation alt. inskalning vid 700-800 nivån

    Scenario 2; Omxs30 vänder och gör en vändningsformation redan vid 1160-nivån eller strax därunder -Skala in sig 100%

    Historisk händelse på marknaden skapar också historiska möjligheter.

    Hur ser du på denna typ av strategi och hur föredrar du att agera?

    Tack på förhand
    Mvh
    Patrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Patrik - som du säger är det viktigt att varje man/kvinna kör enligt sin Risk/reward. För mig som person kör jag lite mer långsiktigt och tillämpar fler boxar med olika potter, en med aktier för utdelning, en för position trading och en för swingar. Min långsiktiga aktie pott ligger just nu på 50%/50% aktier/cash - sålde av i det jag såg som möjlig B-våg, stiger den och kommer in ytterligare högre åker 25% till osv - så tillämpar inskalning och urskaling.
      Position pott ligger i 100% cash och swing i 10% Bear 90% cash. Ökar troligtvis inte BEAR position. Bara om högre B-vågs topp.
      Kommer succesivt skala in BULL vid typ lägre botten än 1261, 1160, strax under 1000 och spara lite om den går djupare, missar jag en absolut botten och ligger 50-75% inne så går resten in vid vändningsformation. BEAR pott säljs helt vid lägre botten än 1261. Går numer väldigt sällan all in 100%/0%, inskalning/urskalning passar mitt sinne bättre. /roasan

      Radera
  2. Tack!
    Blir spännande att se nästa rekyl ner utkristallisera sig. Inte omöjligt att vi har en botten redan nu. Volymen i "B-vågen" har varit extremt stor, enorma centralbanksstimulanser samt signaler på att ökningstakten för covid-19 minskar. Det logiska är en djupare C-våg men inte helt säker på den punkten.

    Mvh

    SvaraRadera
  3. Det känns som att om vi ska gå djupare ner med en C-våg så är det i så fall om det verkligen blir en djup och långvarig lågkonjunktur. Sannolikt ett långsammare bygge över tid. I dagsläget är det svårt att se att vi "plötsligt" ska ner mot 1000 på OMX.

    SvaraRadera