lördag 29 december 2012

$ och råvaror - inför veckan


$ fortsätter sin fallande primär- och sekundärtrend. Dock tvekar valutaparet nu runt 6,50, vilket är ett varningstecken. Valutaparet har nu också positiva divergenser i Stock S både på Dygns och veckonivå. Därmed blir det än viktigare att ha koll på dollarns rörelsemönster. Det normala och utgångspunkten för förra helgens analys var generellt: sjunkande dollar och stigande börser samt råvaror. Nu har råvara efter råvara fallit in i BEAR, enligt min tolkning, och börserna (US och OMX30) har svängt från BULL till ett övertag för BEAR.  
Men som vanligt följer jag rörelsemönstret tills motsatsen är visad. För $, som är absolut viktigast att följa i dessa penning expansiva tider, är analysen ungefär följande.
För fortsatt BEAR tolkning av USD/SEK ska 6,49 brytas ned och impulsrörelsen ned ska fortsätta nedåt utan överlapp i respektive trend (OBS! mindre trender kan överlappa de större, men tolkningen av samma trend ska ske utan överlapp).
Sekundär trenden har gjort en 1:a och 2:a, söker 1:an för tertiärtrenden, där minut trenden gjort 1 och 2. Bryts 6,49 ned bekräftas denna, fortsätter USD/SEK att tveka och bryter upp över 6,81 ändrar jag  till ett BULL alternativ.
Med de ökande möjligheterna för sjunkande börser och stigande dollar under 2013 är det intressant att se hur GULD och SILVER reagerar, ska de agera ”safe heaven” eller ska de också dras ned i ett globalt deflations scenario ? Ja som vanligt, tror jag inget utan försöker tolka vågorna så bra jag kan, för att se hur ”big boys” agerar och hur flödet av kapital ändras i tider av stigande oro.
Med Fokus på GULD så är mitt BULL huvudalternativ att GULD har gjort en första sekundärtrends 1:a upp till 1792 den 4:e Oktober och söker nu en sekundärtrends 2:a via en botten som ska vara högre än 1531, bryts 1531 växlar GULD till BEAR.
Från toppen den 4:e Oktober har GULD avverkat tertiärtrends a och b, söker c. I c:et har GULD avverkat i,ii och iii och ligger i sin iv:a för att avsluta det hela med en kortare våg v ned (våg iii var förlängd, därmed ska 5:an vara kortare), alternativet är att botten redan är inne, men håller uppe för en kortare vända ner innan det vänder upp. Stock S är på låga nivåer både på dygns och veckobasis, men har inte signalerat köp än (brott upp över 20 från lägre nivåer). Nedgång mot fib61,8 ger 1631 som idealisk ingång lång.

BRENT tuffar på lite segt, men bröts upp över MA50 och är nära att bryta MA200. BRENT behöver nu bryta över dessa medelvärden, då de är fallande. En liten kraft samling ned kan accepteras, men inte så mycket mer än det. Stock S på veckobasis har brutit upp över 20.  

Önskar alla ett riktigt Gott Nytt År.  


$ - USD/SEK - BEAR:

Primärtrenden:

Våg B med en topp 1:e Juni på 7,33 söker en botten för C-vågen till mitten på 2013 mellan 4,50 - 5 :-.

Sekundärtrenden:

Våg 1 av 5 kom den 19:e Sept på 6,50, våg 2 på 6,815 den 16:e Nov, 42 trading dagar senare. Söker våg 3 runt 5,45

Tertiärtrenden:

Söker våg 1 i tertiärtrenden - i minuttrenden - Våg 1 kom in på 6,58 den 5:e Dec. Våg 2 på 6,71, Våg 3 kan ha kommit in 6,49.






Brent - BULL:

Primärtrenden:

Söker våg 1 grovt mellan 150 – 160.

Sekundärtrenden:

Våg 1 kom in den 11:e oct och våg 2 den 5:e Nov på 105,7. Söker våg 3 via 5 vågor i tertiärtrenden.  

Tertiärtrenden:

Våg 1 kom in den 20 Nov på 112, söker en rekyl ned till våg 2, som kan vara avklarad. I så fall ska Brent nu börja de impulsvågor upp. 

 
 
 


Koppar - BEAR: 

Primärtrenden:

Söker våg B

Sekundärtrenden:

Söker våg c som ska bestå av 5 vågor i tertiärtrenden.

Tertiärtrenden:

våg i avklarad och våg ii klar söker våg iii med 5 delvågor upp. Delvåg 1 och 2 i 3:an klar.






GULD och SILVER - BULL:
Primärtrenden:

GULD söker våg 1 som ska bestå av fem vågor i sekundärtrenden. Grovt 2200 -2300 Q1 2013.

Silver söker våg 1 som ska bestå av fem vågor i sekundärtrenden. Grovt 55 - 60 Q1 2013

Sekundärtrenden:

GULD -  Våg 1 klar, en större a-c rörelse genomfördes i veckan och söker en botten för våg 2

SILVER - Våg 1 klar, en större a-c rörelse genomfördes i veckan och söker en botten för våg 2








NATGAS –BEAR:

 

NATGAS fortsätter att röra sig i ett a – b – c mönster, nu har NATGAS gjort en a-c från 4,00 till 3,26. Intressant att se om NATGAS redan nu ska göra ett BEAR market rally över 4,00 eller om 3,26 ”bara är stora A” för vidare nedgång efter ett B ?

.

 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar