lördag 16 maj 2015

OMX30 inför veckan


7 kommentarer:

  1. Hej Roasan,

    Återigen, bloggen är starkt uppskattad. Verkligen något av det bästa jag hittat om man vill lära sig EWT!

    Kommande vecka är statistiskt sett en väldigt stark vecka för OMXS30. Väger du in sånt, statistik, med din räkning? Skulle man väga in det får man lägga lite större vikt i alternativet; att 3 inte än är inne och vad du nu satt ut som a neråt till 4 är iv.

    Med det sagt, när ser du att nuvarande alternativ - att vi är i en större våg 4 ner - är dött? Om vi går över 1657 (fib61)?

    Hälsningar,
    Daniel Workinn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Daniel,
      Kör våganalysen som den primära - men om vågorna går mot ex. en 5:a eller ett avlsutnade c i den trend man tradar/bevakar samtidigt som ex. en optionsinlösen dag är på G så kan jag gå in lite hårdare i min risk/reward.

      Har tidigare försökt förtså tidsanalyser och tidsmönster, men har inte kunnat greppa något med tillräckligt hög sannolikhet för att tillämpa det i min trading.
      Men visst finns det de klassiska reaktionstiderna för lite större bottnar och toppar (mars & Oktober) etc.. men inget jag lägger någon större vikt vid, kör lite mer "less is more" - om man kör för många villkor riskerar man att bli splittrad - är min erfarenhet. Personligen kör jag lite enklara, vilket minskar pulsen ex. "så länge som nivå x håller - så är analysen z, bryts nivå x så är analysen z fel och analys alternativ y går in..... etc."

      Till din fråga - för att primär 4:a alternativet med en lägre botten än 1558 ska vara "dött" är om 1) nya ATH skapas i OMX30 - 2) sannolikheten minskas om fib 76,4% passeras.

      /roasan

      Radera
  2. Hej;
    Har nyss börjat försöka få en inblick i EWT och kom över din utmärkta youtube-genomgång. Har följande "nybörjarfråga" ang. tidslängden på
    Primärtrenden (Svart 1,2,3,4,5) > 3 mån ?
    Sekundärtrenden (Röd i,ii,iii,iv,v) 3 - 12 veckor ?
    Tertiärtrenden (Blå i,ii,iii,iv,v) 3 - 15 dagar ?
    /Håkan S

    SvaraRadera
  3. Hej Hakan, kul att du gillar bloggen/youtube genomgångarna. Bra tids indelning du har. Jag kör med ung följande tidsindelningar för de olika trenderna.

    Supercykel 50-80 år (för DOW var SC 1 1929 och SC 2 1932 medan SC3 kom in 2000 (68 år senare)
    Cykel - 10 års perspektiv
    Större våg multi år (ofta 5 år men 3 och 8 förekommer också)
    Primär trenden månder upp till något år-
    Sekundär trenden veckor
    teritär trenden dagar


    /roasan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för snabbt svar. Kommer att försöka följa dina inlägg framöver.
      /Håkan S

      Radera
  4. Hej,
    Har följt din blogg i flera år nu och den är mycket uppskattad. Jag funderar på om EWT går att applicera på räntemarknaden, eller är den för styrd av våra centralbanker? Senaste tiden har räntemarknaden skakats om utan att det verkar finnas någon bra fundamental förklaring. Därför började jag fundera på EW på räntemarknaden.

    /Senno

    SvaraRadera
  5. Hej Senno - kul att du gillar bloggen - visst går EWT att tillämpa på räntemarknaden - rör sig i ett A-C mönster. Amerikanska långa kan ha bottnat och gjort en första primärvåg upp, den Svenska kan också ha bottnat efter 18 års nedgång - ska kika in de lite mer vid nästa heögs genomgång under råvaror och USD. /roasan

    SvaraRadera