tisdag 11 augusti 2015

OMX30 - inför onsdag

Den korta Bull trenden under hårt tryck från den korta Bear trenden, tillbaka till ett närmast 50/50 läge.
DAX bröt ned sin tänkta minut 1 topp och under ännu hårdare tryck där Bear för den korta trenden har övertaget - lite varannan dags rörelse, avvaktar denna armbrytning för den korta trenden.

Lycka till,


5 kommentarer:

  1. Imponerande jobb på du lägger ner i att kartlägga det som händer!

    Dock undrar jag bara om du skulle vilja dela med dig lite av hur du tänker tradingmässigt i det som nu utspelar sig? Är det kanske lika bra att stå utanför tills den korta trenden visar vart den är på väg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kastar in en ewt-fråga oxå: om det är så att vi är inne i ett blått b, skulle inte det inte vara så att bottnarna och topparna rör sig mer horisontellt? Är det med andra ord vanligt i ett "b" att det ständigt blir högre toppar och högre bottnar?

      Radera
  2. Hej Marcus - det beror helt och hållet på vilken trend du tradar och vilken risk profil du har - då dessa är väldigt olika från person till person så brukar jag inte ta upp trading rek. bara EWT set ups - hur man agerar i dessa set ups måste varje man/kvinna avgöra utifrån sin risk/reward profil. Men om jag utgår från trenderna så bör man ligga lång för positionstrading så länge som Primärtrenden är stigande (svart) - för sekundärtrenden (röd) kan man minska risken om man ligger med trenden, alltså lång, tills dessa att tertiärtrenden är mer tydlig. Så att man har lite likvida medel om den skulle leta sig ner till 1565 området. Men som sagt det är väldigt personligt. Jag tror inte att DAX/OMX30 drar iväg märkbart, även om s2 är inne, förrän US index har rett ut sin rekyl och 60 dagars cykeln har minskat sitt BEAR tryck (slutet på veckan), så bra at tha lite torrt krut i depån. Själv ökar jag lite i goa aktier som jag är inne på redan har vänt sin trend utifrån ett medellångt perspektiv och håller mina positioner för OMX30 med BULL.

    B-vågor har nog inget "normalt" beteende :-) - de är lynniga som 5:e vågor och kan mycket väl misstas för "nästa fas upp". Då de kan köras i 1,3,7 och 11 sekvenser är de ibland riktigt luriga. /roasan

    SvaraRadera
  3. Absolut, oerhört tacksam dock att du delar med dig även i dessa tankar. Nybörjare som man är så tar det ju ett tag att hitta "sin riskprofil", så skönt med lite input även här.

    Ante mig, bra beskrivet angående b-vågor och 5:e.

    Du har ju haft det uppe tidigare gällande fibonaci, tänkte på antalet dagar. Det var väl 27, 45 och 90? som har varit applicerbart på bl a OMX30.
    Vart kommer 60 ifrån? och är det i detta intervall DOW och SP500 rört sig i under den senaste tiden? intressant mot slutet av veckan då, blir fredagen den 60:e dagen?

    ber om ursäkt för all frågor, men bli bara nyfiken helt enkelt...

    Och tack för helgens video-bloggar, har inget emot att vissa blir längre (det är absolut inte långrandigt) tvärtom om ytterst intressant!

    SvaraRadera
  4. Flera tidscykler rullar parallellt - ibland fungerar de och ger reaktioner, ibland inte, lägger inte allt för mycke vikt, men när de upprepas, så plottrar jag in dom. Parallellt med 90 dgr har US index reagerat hyfsat på 60 dgr. Jepp Fredag, lägg alltid en 1-2 dgr runt den/roasan

    SvaraRadera