lördag 2 september 2017

OMX30 inför veckan

8 kommentarer:

 1. Hej! HM gick under junibotten vid 199.30 kr. Kan det vara det A som du sökt? Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej - visst kan det vara så - i så fall en + div på vecka/roasan

   Radera
 2. Stort tack Roasan.
  Fråga: Hur ser du på säsongsmönstret kan inverka på att huruvida 4:an är klar. Är det inte lite dålig timing för 4:an?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej - det kikar jag inte på, däremot är det intressant med optionslösen dagar och ev. trendväxlingar vid kvartalsslut/början, som nu ;-)
   /roasan

   Radera
 3. Tack,tänkte samma som föregående Sept mån brukar vara svag, har själv 1450-60 som måltanke men vi får se..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bryts 1475 ner ska du på sikt sikta lägre än ditt målområde, för då är 1241 inte en 2:a utan ett b.
   /roasan

   Radera
 4. Hej och tack för dina tankar återigen. Känner mig själv väldigt kluven då jag fick signaler för ca. 1,5 vecka sedan att botten är nära och agerade på dem under veckan som gick men med facit i hand så släppte jag långa i OMX för tidigt (1542) då jag inte trodde/kände att Dax och OMX var så starka som US. Nu hoppas jag på rekylen (Högre botten) och tvingas agera på den tills motsatsen är bevisad för att hålla mig till systemet. Dock känner jag precis som JW och Lars Hagen ovan att historiskt brukar den riktiga botten komma i sept/okt så det känns sisådär att det rusat iväg som det gjort sista dagarna i US. Roasan kan det vara så att US sätter 5:an inom 1-2 veckor och OMX får en lägre topp (1580-1600) för att när US gör sina 4:or så gör DAX och OMX sina riktiga bottnar ? Mvh / Curre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Curre, allt är såklart möjligt, du verkar ha ett bra system och verkar också följa det, kul. Att agera på en våg 2 är den bästa Risk/Reward man kan ha, ofta 1:10 och gör man det konsekvent så är det en god sak för depån. Att ta en vinst är aldrig fel. Det kommer nya möjligheter varje dag, och i ditt fall kan det nu vara läge med bättre R/R :-)
   JAg brukar inte tro så mycket om korrelationer, men gör US nya ATH så är det en till fas upp som startat, inte en avlslutning av en pågående, i vart fall med hög sannolikhet, är det så. Sen får vi se om vi kan få in rätt färger bara på de olika vågorna ;-) - jag brukar dock hellre vara mer försiktig och säga att det är en S3-4 även om rekylen är kort, än så länge, samma med SenSex, hade varit lätt och inte fel att säga att toppen var en s3 istället för en P3:a, men för mig får det gärna komma en våg till upp när jag gått ur tidigare med vinst, försöker inte maxa. BLir det ytterligare en våg upp om man tolkat för snålt så kan man bara avvakta för att korta.
   US/EU följer dock varandra rel väl under perioder kan de gå åt olika håll, nu senast med dollar fall och tidigare med EU expansiva penningpolitik, dock tenderar de att i stor följa.
   OMX30 kan dock trendväxla tidigare än andra både DAX/US - 2011 kom toppen in för OMX30 i jan medan april för DAX/US och 2008 i oct. kom botten in för OMX30, medan DAX/US gjorde en lägre botten 2009. /roasan

   Radera