torsdag 1 februari 2018

OMX30 - inför fredag

Fortsatt stora slag och divergenser mellan olika aktieslag och index i kampen mellan BULL och BEAR i det korta för OMX30, så som det ska vara i slutet av en längre BULL trend, ska den fortsätta eller närmar vi oss en topp utifrån de lite längre trenderna ?

Inga större skillnader från gårdagens analys, om möjligt ett extra + för BEAR på kort sikt med utvecklingen på DAX index under dagen. OMX30 visar inte ett sådan signal, men jag tenderar att mer kika in DAX vid eventuella trend växlingar, så tar dagens signal från DAX som ett ytterligare svaghetstecken av denna, för många index, sanslösa uppgångsfas. Copenhagen som först indikerade ett eventuellt trend skifte gav också en viktig sälj signal dock utan att bekräfta.

Återkommer mer om det i helgen, ingen tolkning imorgon.

Lycka till,





5 kommentarer:

  1. Tack Roasan, Toppar brukar ju ta tid. En fråga dock, oavsett om det skall upp ytterligare en sväng i US med nya ATH eller om nu toppar är inne för en större rekyl. Har det någon betydelse för din framtida syn? När i tid tror du nästa uppgångsfas kan ta vid? Nedgångarna brukar ju också vara snabbare i tid sas.
    Mvh Curre

    SvaraRadera
  2. Hej Curre, Us ska nog upp en sväng till efter en S3:a (det är S3 jag söker) därefter nya ATH för en P1:a efter en rekyl till S4.
    S3-S4 rekylen räknar jag med ska ta 4-8 veckor, S1-S2 tog 8 veckor och tidigare S3-S4 relationer i DOW allt från 4 veckor till 8 veckor, så grova tidsmål.

    En P1 - P2 kan dra ut på tiden, men 2;or tenderar att vara mer rappa i sin rekyl, tidigare P2;or i DOW 3-6 månader

    Det utgår från att räkningen för DOW & S&P500 är riktig med en P1 topp under 2018 alt. in på 2019.

    NAsdaq och DAX, OMX30 skiljer sig från S&P500/Dow för de längre trenderna, där Nasdaq och Co. gjorde en högre botten 2009, medan S&P500/Dow bottnade ur. Det öppnar för en topp för Nasdaq/DAX/OMX30 för en högre trend - Cykelvåg 3 - se räkningen för Copenhagen - är den räkningen/tolkningen riktig, så lär rekylen vara mer utdragen än 3-6 månader, snarare 9-24 månader.

    Min slutsats av det "so far" är att "Verkstad" (DOW) kan göra lite rappare rekyler, medan "finans" och "tech" kan få det tyngre, behöver inte betyda stora fall för de senare, men i vart fall en mer tråkig sidledes utveckling, under en längre tid jämfört med verkstad.
    När väl P2 är inne för S&P500/Dow räknar jag med en ny 5-8 års BULL fas och det är denna fas som ska ta dessa till väldigt höga nivåer, då P3 ska vara betydligt högre än den P1;a vi nu är i.
    Fundamentalt räknar jag att vi har startat den mer kraftfulla cykeln (samma som efter WW2) med tillväxt med låg inflation. Denna cykel är runt 16,5 år räknat från 2016.

    /roasan

    SvaraRadera
  3. Hej Roasan. Har du någon nivå för SP där du anser att vi kan vara inne i en S4? I skrivande stund står SP terminen i 2805.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser ut som S4:a startat med mål i området runt 2665 i så fall för en S4: innan vidare uppgångar. /roasan

      Radera
  4. Tack för utförligt svar, det är just nästa stora bull fas (P3) som man gärna vill komma åt stora delar av sas. För daytrading är det ointressant eftersom man inte kan fånga stora toppar eller bottnar så exakt utan tur men som investering på ett par års sikt är det jätte intressant att något sånär undvika större delen av nedgången samt inom 10-15% fånga botten med fonder och aktier.
    Trevlig helg !

    SvaraRadera