onsdag 28 februari 2018

S&P500 - inför onsdag

S&P500 har 5 vågor upp från 2534 - är det den femte sekundärtrenden för en P1 topp eller första vågen i den avslutande 5:e ?

Lycka till,


3 kommentarer:

 1. Hej Roasan!

  Har följt din blogg länge och lärt mig enormt mycket från dig, vill nu lära mig ännu mer och ta min EWT till nästa nivå.
  Några böcker du kan rekommendera mig?
  Kikat på:
  Elliott Wave Principle: Key to Market Behavior
  Länk: https://www.adlibris.com/se/sok?q=elliott+wave+

  och R.N. Elliott's Masterworks: The Definitive Collection
  Länk: https://www.elliottwave.com/Book/RN-Elliotts-Masterworks

  Mvh
  Timmie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Timmie, Har du läst dom så torde det vara mer fokus på att tillämpa teorierna, Elliott Wave Principle har det mesta, bara man skippar delen med x-vågor och deras BEAR tolkning, här är originalet bättre, men samlat är den bra.
   Tänk på att Prechter (en av författarna) via EWI inte har lyckats tillämpa teorierna särskilt bra efter boken. Så lätt att fastna i teorin, enligt mitt sätt att se det.

   Det viktigaste är att komma in i vågflödet och testa sig själv om man är med på själva tanken bakom teorin.
   Ett bra sätt är att sätta upp ett tiotal objekt som man följer under en längre tid, sätt ut din analys, börja med de högre trenderna och jobba ner till 60 min nivån, lägre är svårare, när du sätter analysen på 7-8 av 10 på månad/veckobasis, är du nog så nära man kan komma. Kika in de du inte sätter, vad va fel ? vad tolkade du in som de inte gjorde, vad berodde det på etc. snart ser du mönster som upprepas gång efter gång efter gång...... jobba med indikatorer som stöd för din tolkning, se vilka som passar dig, Stoch, RSI, MACD, MA etc.
   Backa tidigare vågutformning för dina objekt, hur ofta har ex. Stoch S vänt vid 50 utan att gå ner under 20 för objektet på veckobasis ? OMX30 bara 2-3 gånger under en 10 års period, så om den vänt ner så ska den under 20 etc. etc. kika in divergenser för dina objekt vid större vändningar, ex. nu vid 1682 toppen för OMX30 har vi en mycket tydlig divergens i Stoch S på månadsbasis + 5 vågor upp = mycket hög sannolikhet för vändning, har det skett tidigare ?
   Så bara att tillämpa din kunskap, bästa sättet, när man är igenom grunderna i teorin. /roasan

   Radera
  2. Tack för utförligt svar, uppskattas enormt mycket! kommer fortsätta utveckla min trading med de råd du ger.

   Trevlig helg, Roasan :)

   Mvh
   Timmie

   Radera