lördag 19 januari 2019

OMX30 inför veckan

6 kommentarer:

  1. Tack för uppdateringen! Spännande läge! Men det är ju nästan jämt nu för tiden :-)

    SvaraRadera
  2. Stort tack för en fantastisk genomgång!

    I morse satt jag och försökte komma fram till de mest troliga vändningsnivåerna för OMXS30. Jag har en lite annan räkning än dig för nuvarande b-våg. Jag tolkar den som en zigzag där vi nu håller på att slutföra c-impulsen:

    Mina tänkbara vändningsnivåer är:
    - 1513: c-vågen i zigzag är då 61,8 av a. Priset kommer då också tangera taket i en potentiell kanal.
    - 1525-30: fib-50 av toppen 2015, motstånd för senaste pivottopp samt stöd 2018-07 och 2018-03
    - 1545-50: c- och a-vågen i zigzag har 1:1 relation. Motstånd för senaste och näst senaste pivottopp samt stöd under 2018.

    Stor vy med nivåer: https://invst.ly/9ttb0
    Mindre vy över zigzagen: https://invst.ly/9ttbg

    Det är inte lätt att tro på kraftiga nedgångar nu när sentimentet är så positivt både globalt och i Sverige.

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar MArcus - ser fint ut :-) en ren och fin vågräkning, håller en slant på den. När sentimentet är pos. skapas en topp ;-) /roasan

      Radera
  3. Spännande läge som alltid och tack för dagens analys :)

    Vad tycker du om Nordea? Tyckte det såg impulsivt ut till en början från 73-nivån.. sett från 73 kr, tre vågor upp till ~79 kr och en fyra kring 78 kr. Men då femte vågen drar iväg och är överlappande var först tanken en ED men har dragit iväg så pass att nu tredje vågen är den kortaste vågen av impulsvågorna 1,3 och 5 vilket bryter mot reglerna och därmed mer troligt en ABC. Tycker detta stödjer alternativet om en lägre botten för OMX med chans/risk att 73 kr är en S:a och S:b i sikte för att därefter göra en lägre botten även för Nordea. Men som sagt, en högre botten och om tidigare topp bryts i Nordea bör 73 kr vara botten för större C och uppgångar mot större D är i sikte. Key lvl för aktien är ju enligt triangelräkningen ~ 67 kr.

    Spännande om SHB-B verkligen orkar med en högre botten än 96.5 OM OMX ska mot 1350-40 då aktien inte har råd att göra en lägre botten enligt triangelräkningen, mycket spännande läge!

    Hur är din syn på Nordea från 73-nivån?

    Mvh

    Timmie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar Timmie, om du kör en liten förlängning av 3:e vågen, till 80 ca, så ser det impulsivt ut, med ev. topp nu för den 5:e. Samma med SHB. Spännande om högre botten i nästa nedrekyl :-) /roasan

      Radera