lördag 21 juli 2012

OMX30 - inför veckan

OMX30 - BEAR:

Ingen förändring av den långsiktiga inriktningen för OMX30. För nya läsare:

Huvudscenariot långsiktigt är fortsatt att jag söker ett avslut av 12 års triangeln från Mars 2000. Triangeln ska bestå av 5 vågor. Våg 5 är att betrakta som "oregelbunden" och kan därmed terminera inom eller en bra bit utanför triangel formationen. Triangelformationer sker mellan större våg 3 och våg 4 och är en "fortsättnings formation", efter att triangeln är genomförd, med terminering av våg 5, skapas en "thrust", som i sig består av fem vågor i trendriktningen som var innan våg 3. I OMX30 fall är det en rörelse upp över toppen från mars 2000, d.v.s. över 1540. Efter denna rörelse står OMX30 inför en större korrektion.
Med andra ord så ser det ut som om OMX30 och andra världsindex står inför lite större rörelser än vanligt i ett långsiktigt perspektiv och det kan vara värt mödan att lägga mer tid på de långsiktiga analyserna, allt för att komma in rätt i den kortsiktiga tradingen och undvika att "fastna" i kortsiktiga trender som snabbt kan byta riktning.

Mellan lång sikt:

Våg 1,2, 3 och 4 är alla genomförda. Våg 4 toppade den 18:e Jan 2011. Genomförde en a-c våg ner till den 23:e Sept - 8 månader och nivån 833. Denna våg sätter jag som A i en rörelse A-C. OMX30 drog sedan på ordentligt upp till 1128 den 16:e Mars, 6 månader efter botten (som B-vågor kan göra).
Därmed söker jag ett avslut med en C-våg, som om man är öppen ska kan komma in i linje med A (833) om det är en flat, eller under A, om det är en zigzag våg. Då vi också är i avslut av triangeln med en 5:e våg är det stört omöjligt att sätta ett nivå mål för avslutet, men en referens kan vara att C = A, vilket ger nivån 780 och tiden runt 20 Nov. 2012 för en botten av hela rörelsen från Mars 2000. Detta är dock bara en referens och gapet är stort då det är en 5:e våg vi är i, allt från 100 - 833. Så viktigt att följa de kortare våg rörelserna för en bra timing.

Det enda vi vet är att när samtliga aktörer tror på jordens undergång, då vänder det upp, där är vi inte än, fortsatt är FA analytiker Bullish, med en fortsatt nedgång vänder deras sentiment också och då är läget bra för en sanslös uppgång (..och fall), en riktig bubbla, uppblåst av det nuvarande finansiella systemets (sista?) dödsryck.

Kortsiktig vy:

OMX30 söker ett avslut av primär trendens våg b. Sedan 4 Juni har OMX30 avverkat 7 vågor i en rekyl upp, enligt min tolkning. OMX30 visar därmed upp en mer komplex rekyl. Denna kan fortsätta med 11 vågor (trippel), så viktigt att agera på bekräftelse, allt beroende på risknivå i sin trading.
Den korta trenden är fortsatt stigande med högre bottnar och toppar, men med överlapp =korrektiv.
Stock S är fortsatt stigande på veckobasis, men börjar "mattas ur" på dygnsbasis.
Fortsätter bevakningen i veckan.





US INDEX:

Precis som OMX30 fortsätter US Index att skapa högre bottnar och toppar, med andra ord en stigande trend, men med tydliga överlapp, vilket gör det mer troligt att våg räkningen ska vara korrektiv (a - c) än impulsiv ( 1 - 5).

En intressant iakttagelse är att SP500 och DOW skapade nya högsta punkter medan Nasdaq lyckades med att skapa en lägre topp. Ska Nasdaq inleda den förväntade nedgången och den sedermera urbottningen och uppgången ?
Följer det i veckan med intresse och jämför Ericsson's (i viss mån Nokia, men den är nog inte så ledande längre) försök till vändningar och därefter platta fall ??. Teknologi ska i så fall bottna ur ett tag innan övriga gör det.

VIX index kan också vara redo för en vändning efter att ha besökt riktigt låga nivåer.

Lycka till,




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar