lördag 28 juli 2012

OMX30 - inför veckan

OMX30 - BEAR:

OMX30 fortsätter sitt korrektiva rörelsemönster i den stigande sekundärtrenden. Frågan är hur länge denna rörelse ska fortsätta och hur många rörelser vi ska få se innan sekundärtrenden har toppat ur och vända ner ?

I och med uppgången i slutet på veckan över tidigare toppar så tolkar jag det som det är en trippel formation, med 11 vågor som ska fullföljas. US indexen räknar jag dock in till en 7 korrektiv våg nu i början på veckan. Så med US räkning är den första a-c inte 3 vågor utan en. Så två alternativ i) vi håller på att avsluta den 7 rekyl vågen nu upp mot 1070 - 1100 alt ii) OMX ska ge ytterligare en nedgång och uppgång innan denna rekyl är klar.

OMX30 närmar sig nu 40 dgr av uppgång den 1:e Augusti och en topp då bör ge en reaktion, om det blir en vändning då återstår att ske, men viktigt att bevaka.

Stock S är fortsatt upp på både dygns och veckobasis, så från dess perspektiv finns det mer att hämta för tjurarna innan en vändning sker.

Sätter lite fokus runt den 1:e då vi även har Fed mötet och marknadens förhoppning om positiva uttalanden om QE3 - sen får vi se om fed kan göra om ECB's bravad att snacka upp kurserna några dagar.






US INDEX:

DOW har nu bara 2 % upp för att göra en ny högsta notering och ser fortsatt starkt ut med min BULL tolkning, bryter DOW upp är det läge att omvärdera övriga index's våganalys också.

S&P500 och Nasdaq har dock fortsatt i BEAR och åter tar Nasdaq ledningen i uppgångarna vilket tyder på ökad risk aptit.

Lycka till,





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar