söndag 18 november 2012

OMX30 - topp aktier inför veckan

Nu när det drar ihop sig för en eventuell vändning för OMX30 och US index, ènligt huvudscenariot, kan det vara nyttigt att kika in några av de ledande aktierna i OMX30 - hur ligger de till, vilka ska dra, vilka ligger vi kritiska nivåer som kan få index att tippa över till en BEAR market istället för en tänkt uppgång.

Generellt ger min tolkning av de ledande aktierna på OMX30 en splittrad bild, av de jag bevakar har jag 9 aktier i en BULL trend och 6 i en BEAR trend, baserad på primär trenden.

Aktier i BULL trend,

H&M, Ericsson, Tele 2, Investor, SEB, Nordea, SHB, Volvo och Boliden.

Aktier i BEAR trend,

SKF, Atlas C, Sandvik, ABB, Astra Z och Nokia

Övervikt för Telekom och Finans i BULL och verkstad i BEAR.

Några kommentarer för de med högst vikt i OMX30.

1) H&M - har en våg 1 och 2 i primärtrenden, gjort en i:a i sekundärtrenden, söker en ii:a. Nu riktigt nära sin primärtrends 2:a runt 208. Bryts den är analysen mer BEARish.

2) Ericsson, likartat läge som för H&M, men kommer från en lång BEAR cycle, med att en våg ii är nära sin 0:a. Dock är denna 0:a också den stigande 30 års trenden, så bryts den, är det en tung sälj signal.

Generellt för båda dessa - sanslös bra R/R då deras tvåor är så nedtryckta, ex. H&M ingång runt 210, bryts 208 är det BEARish så S/L, håller den ska nästa våg en bit över 300, så minst 2:100.

3) Banker - generellt alla i BULL, SHB i en klass för sig, med en ny ATH och cycle våg 1 topp. Stämmer analysen är det en riktigt lång BULL cycle framför. Dock har bankerna relativt kort tid i sin rekyl och kortsiktigt ska de troligtvis ned mer.

4) Teleoperatörer, Telia kvar i sin BEAR cycle men verkar nu ha inlett avslutande våg c. Tele2 verkar ha vänt och gjort en första våg upp till en sekundär 1:a söker sin 2:a.

5) Verkstad, majoritet i BEAR, verkar ligga i samma trend som koppar, men många av dessa är i sin avslutande fas av denna BEAR cycle för dom. ABB som inledde och ligger först och plogar har nu inlett sin 5:e våg ned i den den avslutande c-vågen.

6) Volvo och Boliden verkar ha bottnat i ett e från en triangel, inlett sin uppgång från den.

Håller ett speciellt öga på H&M i veckan.

Lycka till,















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar