torsdag 9 juli 2015

OMX30 - inför fredag

OMX30 fortsätter upp från 1507 botten satt igår - min tolkning i det korta är att OMX30 är inne i en 3:e våg upp - jag vill se 5 klara vågor upp till en minut 1:a (grön) innan ? för en ev. P4:a kan tas bort.
Tills det eventuellt sker kan lägre bottnar än 1507 komma in för en P4:a.

Lycka till,

2 kommentarer:

  1. Hej;
    Jag är nybörjare på EWT. Uppskattar mycket din blogg. I din kommentar ovan anger du "minut 1:a" som då ska ha färgen grön i 5-min diagrammet. Var kan man läsa om hur de olika tidsgraderna definieras, dvs teckensnitt, färg och tidshorisont? Är t.ex tidshorisonten för en "grön minut-våg" timmar?
    /Håkan S

    SvaraRadera
  2. Hej Håkan,

    Se gärna denna text som jag publiserade för ett tag sedan vad gäller trenderna. Olika analytiker av EWT använder basen men med lite olika tillämpningar och färgsättningar.

    Enligt Elliott kan en rörelse mätas enligt vågteorin från den minsta mätbara millisekunden till rörelser över flera hundra år. Dock av praktiska skäl definierade Elliott en cykel som en rörelse bestående av Fibonacci 144 vågor. Denna rörelse delas in i följande begrepp:
    Major, Intermediate och Minor
    Av praktiska skäl har jag översatt dessa till
    Primärtrenden, Sekundärtrenden och Tertiärtrenden
    Dessa trender är utifrån ett trading perspektiv de mest praktiska för position och swing trading. För Daytrading behöver man gå ned ytterligare en tre-sekvens till de underordnade trenderna Minut, Micro och Nano trenden.
    När man tradar i en trend behöver man kunna analysera de över och underordnade trenderna också, allt i syfte att se om man med hög sannolikhet ligger fel eller fortsatt är rätt på det. De överordnade trenderna anger jag till Större våg, Cykel våg och Super cykel våg, vill man gå upp till > 100 års trenden finns Grand Super cykel trenden. Dessa använder jag mer för att se om kartan är rätt. Fokus på Primär, Sekundär och Tertiärtrenden.

    Primärtrenden rör sig i års cykler
    Sekundärtrenden rör sig i cykler om veckor till månader
    Tertiärtrenden rör sig i cykler om dagar.

    Men tillbaka till originalet och Elliotts definition av en Cykel som består av 144 vågor.
    Antal Vågor BULL Marknad BEAR Marknad Totalt
    Major 5 3 8
    Intermediate 21 13 34
    Minor 89 55 144

    Märk väl att samtliga siffror är Fibonacci tal serie.

    SvaraRadera