onsdag 1 juli 2015

OMX30 - inför torsdag

HK back in business - så en uppdatering.

OMX30 bröt ned under 1538,5 - därmed räknar jag med fortsatta nedgång mot de mer ideala nivåerna för en P4:a för OMX30 - runt 1500. 1450 och 1395 gäller om det blir lite panik, nu i slutet av denna rekyl.

Tiden börjar nu också komma in så smått med reaktion under slutet på denna alt. början på nästa vecka.

Lycka till,

2 kommentarer:

  1. Hej Roasan! Grymt att ha dig tillbaka igen!

    Jag kom att tänka på en sak som jag ville fråga dig: hur ställer du dig till vad som sker med terminerna efter stängning och kvällen innan börsen öppnar kl 09 dagen efter.

    Tänker om Omx hade hållit 1538 (istälet för svans 1537.1) och istället vänt upp strax före och satt högre stängning (vilket den gjorde efter besök på 1537.1) och sedan som igår vänt ned som terminen gjorde (svans 1526.18) för att sedan öppna runt samma kurs som den gjorde idag 1546. Hade du räknat 1526 som ny botten och då navigerat efter P4 på lägre nivå eller hade du valt att behålla råkning med djup 1-2 och intakt P4 på 1538?

    Hoppas du förstod frågan även om jag rörde till det? ^^

    /Jorkild

    SvaraRadera
  2. Hej Jorkild - gällande terminerna, så är jag lite ambivalent - å ena sidan visar de stämningen efter stängning och man kan få indikation om riktning dagen efter - å andra sidan är de mer styrada av "market makers" och inte fullt relevanta för den "större riktiga" marknaden. Personligen räknar jag inte alls dess våg utformning, utan ser det mer som en indikator. Om jag förstår ditt exempel, så tar jag inte hänsyn till våg utformningen för terminerna, om ex en lägre botten har skapats där, den måste ske på den öppna marknaden för att räknas, dock kan "social mode" tolkas. Så mer viktigt för day traders att checka. I vissa lite mer känslomässiga lägen - ignorerar jag dom helt. Var det svar på det du funderade på ? annars kör igen. /roasan

    SvaraRadera