tisdag 28 juli 2015

OMX30 - inför onsdag

OMX30 ned till 1578, mellan fib 61,8 och fib50. Därefter en rörelse upp som kan tolkas som impulsiv med 5 vågor och en högre botten på 1580. Det kan vara början på sekundär trends 3:an upp mot 1800 nivån, dock behöver i) 1595 brytas upp med ii) fortsatta impuls rörelser för att öka sannolikheten att 1578 är sekundärtrends botten. Bryts 1578 ned innan, fortsätter sökandet efter en sekundärtrends 2:a runt 1560 nivån.

Lycka till,

5 kommentarer:

  1. Hej Roasan,

    Du bedriver helt klart den bästa aktiebloggen ute i nätet!

    En fråga; du brukar måtta in 5 vågor i avslutande C:n, är det något man SKA göra (ewt är väldigt subjektivt, men anser du att Elliott menade på att det ska vara 5 vågor i avslutande C:n)?

    Vänliga hälsningar,
    Daniel W

    SvaraRadera
  2. Hej Daniel,

    Tack för det - ja avslutande c har fem delvågor - det är ett bra tecken på ett slut på den sekvens man följer. Innan det kan det överlappa med a-b, a-b och så kommer det avslutande c't med fem vågor som inte överlappar. Dock kan korrektioner vara enkla med 1 eller 3 vågor eller mer komplexa med 7 eller 11 vågor, där den överordnade trenden fortsätter, så bara för att en "delsekvens" är avlsutad, så betyder det kanske inte att hela rörelsen har slutat. Därav vikten att försöka skilja de olika trenderna åt, här kan olika indikatorer vara till hjälp och en färg sättning av vågor och delvågor för att försöka separera dom. /roasan

    SvaraRadera
  3. Hej Roasan;
    Instämmer i Daniel´s uppfattning.
    Roasan du har en väldigt bra och dessutom pedagogisk EWT-blogg !
    För en tid sedan tittade du på verkstadsaktier bl.a Sandvik och SKF.
    Om nu S2:an (röd ii) är inne för OMX, så uppfattar jag det som om P4:an (blå siffra= primärtrend) skulle kunna vara inne för bl.a Sandvik/SKF.
    P4:an skulle då följas av en lång P5:a. Har du några kommentarer till detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skrev fel; Borde vara:
      Blå P2:a ska det vara följd av en lång blå P3:a.

      Radera
    2. Hej Håkan - tack för det - Ja jag har haft/har tesen att verkstad kan stå för nästa fas upp för OMX30, mer än Bankerna, som i och för sig har ett ben upp kvar, men sen borde mattas - det som är intressant om tesen kan stämma är att vi pratar om 100% uppgångar för många verkstadsaktier. Kan te sig osannolikt nu, men så ser det scenariot ut för bla. SKF och Sandvik. Båda är nere på ideala nivåer för detta sceanrio med en bra R/R om tesen inte stämmer/skulle stämma. Har vridit och vänt på scenariot, men har inte ändrat det, ser det fortsatt som det mest sannolika. Vad som ska trigga det, har jag ingen aning om. Är tesen riktig kan målen för OMX30 behöva uppgraderas en bra bit upp. Men som vanligt låt oss ta ett steg i taget, vill se en tydlig vändning nu, från dessa ideala nivåer först, sen ett tydligt impuls mönster upp osv. .../roasan

      Radera