tisdag 9 februari 2016

OMX30 - inför onsdag

OMX30 har nu fullföljt en a-b-c våg från 1378 till 1254 i det korta. Frågan är om det finns en till i en underordnad trend till ned eller om sekundärtrends a är inne. Stock S på dygn låg, men inte helt under 20 - bara att följa utvecklingen imorgon.

Lycka till,


7 kommentarer:

  1. Hej Rosan,

    Vill börja med att tacka dig för allt du gör. Stort tack och du är enormt duktig.
    Jag är väldigt väldigt ny på börsen men har följt dig ett tag.
    Om jag förstått dig rätt så är du inne på att vi ska ha en upprekyl för att sedan vända neråt till lägre nivåer? OMX30 cirka 800-1000?

    Jag undrar när du tror att absoluta botten är satt och vad du rekommenderar en att handla vid en eventuell botten? Aktier, Bullx2-x4? Fonder? Spartiden cirka 5 år.
    Tack på förhand.
    /Abidaz

    SvaraRadera
  2. Ursäkta, menade självklart Roasan :)!

    SvaraRadera
  3. Hej Abidaz,

    Ja jag söker en botten här mellan 1200-1250 för en b-våg upp, som vi måttar in när a-vågen är satt.
    Efter den b-vågs toppen förväntar jag mig en mer kraftig våg ned till 800-1000 området, som en idealisk nivå. För en större 2:a.
    Efter det en mer lång uppgång om minst 10 år. Tidsaspekten för en 2:a är enligt Elliott underordnad, det kan gå på några månader eller dras ut till ett par år.

    Jag ger inte direkt trading råd eller investeringstips. Men jag kan ju säga vad jag hade gjort i din situation - Fonder är ett eget område som kräver sin egna analys, jag kör fonder för marknader jag tror på utanför Sverige, en ,marknad som jag tror mycket på, efter en botten, är Indien. Det andra området jag anser är "en gång i livet möjlighet" är Verkstads aktier i OMX30, när de väl får in sin C-2: - sen hade jag satt av en del 10-20% till BULL*2 för de 3:e vågor som kommer i respektive trend i den förväntade C-3:an upp.

    Så en mix av i)fonder i marknader som ser ut att ta "språnget" ii) fina verkstadsaktier i OMX30 iii) en liten topp med BULL*2 för våg 3;or. /roasan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket intressant att läsa! Och vill även passa på att tacka jag med, fyller ett år någonstans här i dagarna med att följa din charts och videobloggar. Det har varit ett extremt intressant år och jag har lärt mig så mycket. Så man kan nog inte tacka nog för det du gör...

      Gällande intressanta verkstadsaktier, vilka i din mening, är det som sticker ut här? Är det samtliga eller har du några, för dig, favoriter?

      Må gott och ta hand om dig och frugan...

      Radera
  4. Väljer att instämma i Marcus ord med att även jag hängt här dagligen i cirka ett år. Vad säger Roasan/Ska se om det stämmer med Roasan är uttryck som används dagligen. När man hittat sånna här guldkorn brukar det bara dröja några månader innan användaren börjar ta duktigt betalt för infon. Att vi får sitta här varje dag och ta del av din tid i form av charts visar inte bara vilken hjälte du är utan att du nog även har kulor så du klarar dig ;)

    Tack för ett brutalt lärorikt år och hoppas det blir några till. Hoppas kunna tacka dig mer utförligt en vacker dag :)

    SvaraRadera
  5. Hej igen Rosan,

    Stort tack för svar, vi är några som följer dig och tackar oerhört för din tid.
    Jag väljer att bolla vidare med dig så jag förstår hur du tänker.

    Varför Indien, nya Kina?
    Ska man ha alla ägg i samma korg, när det gäller verkstadsaktier?
    Är det alla enligt nedan som gäller? Vilka tror du på?
    Verkstad :
    - Alfa Laval
    - ABB
    - Atlas Copco
    - Ericssson
    - Sandvik

    Vågar man gå in tyngre långsiktigt med bull x4 tex?

    Hur tror du en eventuell Brexit kan komma att påverka börsen när den frågar kommer på tapeten? Grekland fick det att krisa då undrar man vad en Brexit kan göra, kanske det som leder till en absolut botten?
    När tror du botten är sätt, eller rättare sagt när tror/tycker du att man vågar gå in på börsen?

    Tack på förhand.
    Abidaz

    SvaraRadera
  6. Tack för feedback - genom att dela analyser publikt tvingas man till slutsatser och beslut - bara positivt, sen är det som allt annat - ibland är man rätt på det och ibland helt fel på det. /roasan

    SvaraRadera