lördag 16 juli 2016

OMX30 inför veckan

7 kommentarer:

 1. Tackar så mycket. Ang tillväxtfas och stigande räntor, såhär skrev en duktig analytiker för 4.5år sedan:

  "Now I expect that interest rates will go negative before TPTB throw the towel into the PM ring. But that time is relatively close. It seems clear that the beginning of the next PM bull will be simultaneous with a rise in interest rates"

  en kommentar från samma analytiker från tidigare veckan, hoppas det är förståeligt, google translate funkar ju sådär ibland:

  I morgon är en mycket viktig födelsedag.
  En födelsedag en stor marknad låg.
  Den 8 juli 1932, Dow Jones Average bottnade på 41,2 efter en ansträngande nedgång som varade i 3 år och utplånade 90% av marknadsvärderingar.
  Och nu är vi exakt en våg av en mycket lång cykel har passerat sedan den viktiga dag.
  Vi bör se viktiga saker som händer på marknaden om nu. Saker som rekordnivåer, finnar, eufori eller avgång. Se dig omkring, känner inuti, göra en bedömning av situationen.

  De ledande aktie medelvärden, som domineras av ekonomi fylla rollen fint. Guld är inte på låga nivåer, men är på den övre sidan av en lång bottna konsolidering som omfattar dalar på framkanten av en fem års nedgång. Vi måste ta reda på vilka tillgångar är på topp och vad som står på botten.

  De sekundära och tertiära index släpar efter, bekräfta inte breakout i Dow, SPX.

  Om i sekundär eller tertiaries försiktig - toppar kan redan vara inne (vilket de förmodligen är) - och vara ovilliga att absorbera pullbacks. I finans är snart ett sista hurra inne. Det kan finnas en konstig vansinnes (ekonomisk) fas, galna saker är möjligt för en stund. Noggrann planering från och med nu, tiden är kort, i de tidsramar som används för setup'en.

  SvaraRadera
 2. Suck,
  finnar=Utbott uppåt (breakout)
  PM=Precious Metals

  Ha en trevlig helg, vi går mot en mycket intressant, händelserik och tyvärr i många avseenden en tragisk/våldsam framtid tillmötes.

  SvaraRadera
 3. Har du lust att länka var kommentaren finns?

  Med andra ord gör han bedömningen att vi står inför kraftig nedgång på aktiemarknaden eller tolkar jag det fel?

  SvaraRadera
 4. Roasan, tack för en bra blogg och allt arbete du lägger ned.
  Vad anser du om korrelationen för VIX och börsindex. Nere på 12-13 nu och brukar alltid vända upp där och börsen ned. Talar mot vidare börsuppgångar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Robert, ja man kan kika in vix eller Stoch/RSI för referens, jag lutar mer och mer åt enbart kika in graferna, dom är ju tillräckligt tydliga, för det mesta ;-), men hittar man god referenser som stärker eller försvagar en tes så är det ju bra, jag kikar inte på VIX numer. /roasan

   Radera
 5. Kan inte helt köpa att USA är i SC 1 och Europa i SC 3
  Så varför inte så här

  http://www.bilddump.se/bilder/20160717222245-84.217.232.228.PNG

  http://www.bilddump.se/bilder/20160717222930-84.217.232.228.PNG

  http://www.bilddump.se/bilder/20160717223025-84.217.232.228.PNG

  SvaraRadera
 6. Hej Rune, den long term räkning har jag för US SC3 år 2000 och SC 4 i mars 2009, nu med en C1:a och söker C2..../roasan

  SvaraRadera