tisdag 4 december 2018

OMX30 - inför onsdag

Den positiva divergensen vid botten på 1448 för OMX30 har nu fått upp Stoch S för dygn till 80- nivån, samtidigt en negativ divergens på 60 min intervallet. Därmed ska vi ha en reaktion, som vi fick idag.

Frågan är då om reaktionen är:

1) en mindre rekyl ner för en avslutande våg upp för sekundärtrends b, innan OMX30 ska ner till 1350 området, för ett Jul rally med nedgång mot större C under jan-feb-mars enligt nedan alternativ visad för OMX30.

2) eller om detta är starten på den avslutande rörelsen mot större C vid 1350 området - redan under dec/jan - enligt OMXS_PI räkningen nedan.

Dagens våg ner ser ut att ha startat impulsivt, i det korta, så per ikväll, en liten fördel för alt. 2, men behöver några vågor till för avgöra med högre sannolikhet.

Lycka till,





11 kommentarer:

  1. Alt. 1 känns ju mer riktig enligt EW då a-vågen är en impuls och behöver slutföras som en zigzag. Samtidigt pekar S&P 500 på en avslutande zigzag i dubbel-zigzag-kombinationen.

    Såg en liten kul detalj när jag mätte procenten ner till kanalbotten i S&P 500 ( https://invst.ly/9f4wv ) som då var runt 9 %. Och går OMXS30 ner lika mycket hamnar den på 1350.

    SvaraRadera
  2. Riktigt blodigt i usa nu. Tack för att fina charter och analyser :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. startat impulsivt - låt oss se avslutningen ikväll

      Radera
  3. Nu när USA stängde med stora nedgångar, pekar detta mot alt 2 med fortsatta aggressiva nedgångar på torsdag? Mvh

    SvaraRadera
  4. Stort tack för alla dagliga uppdateringar och för att du delar med dig av din kunskap....

    SvaraRadera
  5. Jag tror vi befinner oss i 3:1 i stora C. Roasan dum på att detta är impulsivt tror jag är helt riktigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roasans syn på en skall det naturligtvis stå.

      Radera
    2. yes 3 i stora c eller som jag lite mer försiktigt väljer a-b-c a-b-c men kan mycket väl blir en rapp avslutning med 1-2-3-4-5, där vi i så fall bara har påbörjat 3:an .....låt oss se hur US reagerar imorgon./roasan

      Radera