lördag 8 juni 2013

Enskilda aktier - inför veckan

Dags att kika in några, för OMX30 index, viktiga aktier och dess våg utformning sedan förra gången.

OMX30 har ju satt en topp den 22:e maj och enligt min tolkning är det en primärtrends våg topp 3 i en stigande primärtrend. Analysen av enskilda aktier syftat att antingen ge bekräftelse till den analysen eller identifiera tidiga varnings signaler till att den är felaktig. I en våg 3 bör enskilda aktier visa tecken på urtoppning och fler svänga in i BEAR trender, där den sista 5:e vågen för index ska drivas av färre aktier och det hela ska gå lite trögare.


Generella kommentarer från min sida för de aktier jag bevakar är:

1) Banker och några övriga aktier tuffar på som förväntat i tydliga BULL trender.
2) Fler aktier trillar dock in i BEAR tolkningar då de inte riktigt orkar uppfylla kraven för fortsatta BULL tolkningar, denna gång är det Tele2, som enbart ser trist ut i sin konsolidering, Atlas Copco kan jag inte längre tolka som BULL, då vågorna nu överlappar och en BEAR tolkning är mer trolig.

3) Hela verkstads sidan ser tveksam ut i en allt mer krystad triangel tolkning i BULL och mer och mer tippar den över till att BEAR är mer trolig. Men inga bekräftelser på det än, men det ser svagt ut och varningar ska finnas på plats. Följer utvecklingen för Volvo som kan säga en del om fortsättningen. Frågan är om verkstad mer följer trenden som råvarorna satt ut ? Avvaktar lite till och håller min triangel tolkning.

4) H&M står fortsatt och tvekar i sin konsoliderings formation, som nu börjar likna en seg cyklisk aktie istället för ett tillväxtbolag, står som vanligt och tippar mot BEAR, men har ju hittills lyckats vända upp på nålspetsen några gånger, H&M måste snart bestämma sig då konsolideringen snart måste bryta ut och då troligtvis med kraft.

Så sammanfattningsvis visar de enskilda aktierna en grupp med klara BULL trender och en något starkare grupp i BEAR, jämfört med för några veckor sedan, men kanske viktigast ett gäng aktier i mitten som troligtvis kommer att visa vägen för fortsatta tolkningar av OMX30 där kanske Ericsson och H&M är de viktigaste att följa, driver de på i sin BULL trend, ja då är läget just för OMX30, men tippar de över i BEAR, ja då kan BEAR gänget plus tvekande verkstad få OMX30 att snabbt gå in i BEAR, tidigare än min tolkning för OMX30. Med andra ord, läget är nog precis så som det ska vara inför en 4:e och 5:e våg i primärtrenden.

Lycka till,



Grupp 1 - Banker, ABB,  och Investor.

Bankerna tuffar på och har en tydlig P3:a och söker en P4:a, långt ned till hot nivåer om BEAR (P1 toppen), samma trend rör sig Investor i. ABB skiljer sig med att det är en P1 som skapats nu och i och med att det är en P2.a som då sökes så kan rekylen bli lite djupare ned mot fib 61,8 (124) innan den ska dra på ordentligt upp mot 170 till att börja med.







Grupp 2 - Ericsson och H&M

Ericsson söker sin S4:a botten för vidare uppgångar. H&M som sagt ser svagt ut, men håller min tolkning som en uppladdning för vidare uppgångar, men då måste kritiska nivåer (tidigare våg 2 bottnar) hålla och snart ska sanningen fram för den index tunga aktien.




Grupp 3 - Telia och Tele2 - splittar jag nu då Tele2 ser BEARish ut och Telia mer liknar triangel gänget i verkstad, kör in Telia där och Tele2 i BEAR gänget.

Grupp 4 - Triangel gänget - verkstad plus Telia.







Grupp 5 - BEAR





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar