söndag 15 april 2012

OMX30 - läget topp aktier inför vecka 16

Inga stora förändringar sedan förra veckan, jag har flyttat Volvo och SEB från Bull minus till BEAR minus. Vilket innebär att björnarna nu leder över tjurarna med 8 - 6.

BEAR:
Eric, Astra, Telia,Sandvik och Nordea i BEAR.

Räknar fortsatt Eric i fallande primär och tertiär trend, men stigande sekundär trend (våg 1 avverkat), följer fortsatt för att se om denna nedång från toppen är en rekyl eller ny nedgångsfas.

Telia har samtliga trender i nedång och trummar på ned enligt plan.



BEAR - :

ABB ligger kvar, då en fortsatt stretar emot 130 nivån och jag saknar därmed bekräftelse på BEAR (vill att toppen från den 17 oct. ska brytas ner.) enligt EW analys. Dock enligt rent trendföljande TA ligger den under MA200 och därmed behåller ABB sitt minus tecken.

Nya som jag välkomnar till BEAR minus är Volvo och SEB. Volvo drog ner under 88 vilket är toppen från 28 oct och är därmed enligt EW i BEAR, men då volvo enligt trend är ovan MA200 fortsatt och att nedgången under 88 inte ännu bekräftats med en dag till, så får ett minus tecken räcka.

SEB var tidigare under motsvarande topp, 44,20 från 28 oct och är då enligt EW i BEAR, dock bröt SEB direkt upp och bekräftade aldrig nedgången. Nu är den åter under dock med väldigt liten marginal. Sätter den kanske lite hårt i BEAR, men avvaktar en bekräftelse, med dygns stängning under nu på Måndag.





BULL - :

SKF, Atlas, Boliden, SHB, Investor och HM i BULL fortsatt. Boliden svagast och på gränsen till Bear. Övriga ser mycket starka ut med närmast perfekta vändningar vid viktiga nivåer och har marginal ner till ett Bear scenario, här har tjurarna stor tilltro till dessa aktier, fortsatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar