lördag 28 april 2012

OMX30 - läget topp aktier

Som alltid en del rörelser i samband med rapporter. Sammanfattningsvis tog björnarna över och leder inför veckan med 8-6. Samma mönster som förra veckan med ett fåtal i Bull, men de som är där har plus i kanten, även om den styrkan avtagit under denna vecka, så ingen bredd i Bull utan sammantaget snarare tätt i mitten med minus i kanten.

En reflektion är att de som givit positiva rapporter stigit initialt för att sedan under några dagar fallit, precis som med statt så tar det ett tag att se vad den "riktiga" trenden är efter insvängningarna.

Noterbart är att ABB som "plogat före trenden" nu definitivt ligger i Bear. Asta gjorde som väntat bara ett "besök" i Bull, och har nu en bekräftad BEAR trend.

BEAR:
Telia och Nordea kvar, Astra tillbaka med besked och ABB ny efter bekräftat brott ner i en Bear trend.
Ericsson tuggar uppåt i sin stigande sekundär trend men ligger fortsatt i en fallande primärtrend, flyttar den till BEAR- då sekundärtrenden känns "stabil och stark" och rör sig som man förväntar sig i en stigande trend. Men avgörande kommer snart, när den fallande primärtrenden ska utmanas.





BEAR - :

SEB, Volvo och Investor kvar - Eric ny från BEAR.



BULL -:

Boliden, SHB, HM kvar - SKF ny ner från BULLdå försöket att bryta upp 170 gav en rekyl ? ner igen under MA50. Astra lämnade till BEAR



BULL:

Atlas fortsatt kvar, Sandvik ny efter sanslös resa efter rapport, se om Sandvik reagerar som de andra med pos. rapport, uppåt någon dag för att senare falla tillbaka till konsolidering alt fallande trend.
SKF och ABB lämnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar