onsdag 17 juni 2015

OMX30 - inför torsdag


3 kommentarer:

  1. Hallå Roasan och tack för en bra och välgjord blogg! Dina videos har blivit en helgrutin för mig som säkert även för många andra. Tycker att du är en av få som är objektiv och kritisk mot dina egna analyser vilket gör inläggen väldigt bra.

    Läser på en hel del om EWT men en sak undrar jag om dina korrektiva vågor. I våg C delar du ibland in den i 3 vågor (ABC). I den teori jag läst så delas alltid våg C in i 5 vågor (utom vid triangle), både vid zigzag och flats. Kan du med någon enkel rad förklara ditt tankesätt vid våg C, exempelvis i bilden ovan där slutliga våg C (röd ner mot 4) delas in i blå A och B där du sedan räknar 5 vågor i blått avslutande C.

    och åter igen, tack för en utomordentlig blogg!

    / Lars

    SvaraRadera
  2. Hej Lars, tack för din feedback - syftet med bloggen är att försöka ge en objektiv bild av marknaden med hjälp av EWT som analys metod. När man som trader har kommit över behovet av rätt och fel har man kommit en bra bit på väg mot en vinstrik trading.

    Till din fråga.

    Elliott beskrev korrektiva vågor i olika trender , major, intermediate och minor - han beskrev också relationen mellan dessa och gav tips om alternering mellan korrektiva rörelser i samma trend. Om en korrektiv rörelse var lika i en efterföljande sekvens så var det högst troligt att de tillhörde olika trender och inte en sekvens i densamma. Han påtalade att avsnittet "alternering" skulle läsas mycket noga och påtalade att det kan ta ett tag innan EWT studenten fullt ut förstår de korrektiva rörelserna. Min tolkning är att de korrektiva rörelserna är precis som de impulsiva. Mest vanligt är att de sub indelar sig i de olika trenderna. Vanligtvis är det enklare att räkna sub vågorna i en BULL trend men egentligen är det lika lätt att göra det i en BEAR trend. En primär våg sub indelar sig i en sekundär våg och den i en tertiär våg sekvens etc. Men tydligen verkar det svårare att tillämpa samma metod i en rekyl - en primär vågs rekyl sub indelar sig i en sekundär trends rekyl etc. alltså ett A-B-C med en a-b-c i sig. Så om analysen säger att det är en primärvågs rekyl på gång så förväntar jag mig en sekundär trends a-b-c och en tertiärtrends a-b-c osv, snarare än en rapp a-b-c med 5 vågor i c och sen klart.
    Svårigheten är såklart att ibland så sub indelar sig trenderna och ibland inte, lika väl som en våg kan vara förlängd eller enkel, men om och när man kommer över det faktum, så ser man det relativt snabbt i de mindre vågorna, så länge som man har sitt sinne öppet för de olika alternativen....dock kan svårigheten med BEAR räkningen vara att en sekvens kan bestå av en enkel, dubbel eller trippel rörelse i den samma trenden och lägger man sen till möjligheten till sub indelning ovanpå det så blir det lätt komplext. Därför anser jag att det är av vikt att mäta % och punkte ri respektive våg för att mer högre sannolikhet kunna avgöra om de tillhör samma trend eller ej och "inte bara räkna vågor".
    Hoppas det inte blev för flummigt, men du pekar på en punkt som många undrar över och har lite svårt för gällande EWT men egentligen är "lika enkelt" som impuls rörelsens sub indelning. /roasan

    SvaraRadera
  3. Tack för ett uttömmande svar! Ska läsa på mer grundligt om subindelning och alternering i korrektiva vågor. För mig just nu så tolkar jag rörelsen i bilden ovan som en 1-2-1-2 i primärvågs-C medan du sätter a-b-1-2 men det mesta brukar klarna med med tid och gediget arbete.

    / lars

    SvaraRadera